Fundraising 2010/Sue Appeal/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

 1. Graag aandacht voor
  'n persoonlijke oproep van
  Wikimediadirecteur Sue Gardner
 2. Graag aandacht voor
  'n dringende oproep van
  Wikimediadirecteur Sue Gardner
 3. Van Wikimediadirecteur Sue Gardner
 4. Brontekst:

“Wikipedia werkt eigenlijk alleen in de praktijk. Theoretisch gezien is het een enorme ramp.” Een Wikipediapionier zei dat toen Wikipedia voor het eerst in de publiciteit kwam in 2006. Het geldt nog steeds: een dwaas plan als Wikipedia – vrijwilligers van overal op aarde die samen een encyclopedie bouwen die uit miljoenen artikelen bestaat – dat hoort onmogelijk te zijn.

Wikipedia is tien jaar oud nu. Het wordt nog steeds voor 100% geschreven en onderhouden door vrijwilligers, want er sluiten zich telkens nieuwe mensen bij dit samenwerkingsproject aan. Bovendien is Wikipedia nog 100% onafhankelijk en het bevat geen reclameboodschappen.

We behoren tot de vijf meest bekeken websites in de wereld, met ruim 400 miljoen lezers per maand. De enige manier om te zorgen dat het soepel blijft lopen en gratis te houden, is wanneer meer lezers ervoor kiezen een bijdrage te leveren.

Op dit moment zijn we halverwege onze jaarlijkse fondsenwervingscampagne. We moeten nog $8 miljoen meer zien binnen te halen. Als al onze lezers één dollar zouden storten, zou de fondsenwervingcampagne over ongeveer vier uur klaar zijn. Maar niet iedereen kan en wil bijdragen, en dat is ook goed.

Ik vertrouw erop dat er meer dan genoeg mensen zijn die Wikipedia willen steunen door $5, $20, €30, ¥4000, of wat dan ook, kunnen missen om Wikipedia gratis en onafhankelijk te houden. Bent u een van hen?

Alvast hartelijk dank,

Sue Gardner

Directeur
Wikimedia Foundation