Jump to content

2015 Strategy/Community consultation/Bakgrunn

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia Foundation/2015/Community consultation/Background and the translation is 100% complete.

Bakgrunn

Innen WMF har vi nylig sparket i gang et initiativ for å oppdatere vår strategiske retning for å sikre at vi også i fremtiden jobber med å oppfylle Wikimedia sin visjon.

Som du kanskje vet, i 2009, utarbeidet Wikimedia Foundation en femårs-strategi for Wikimedia-bevegelsen med betydelig bidrag til fellesskapet og ansatte. Pga. det, ble femårsmålene satt. Disse målene kjørte investering i stabilisere vår tekniske infrastruktur, skape et rom for innovasjon og økende investeringer i å utvikle redigeringsverktøy. Planen var fet og motiverende, men fem års tidshorisont viste seg at det var vanskelig å tilpasse seg endrede utviklingen av internettet.


Strategiplanen for 2009 var veldig bred og omfattende. Det reflekterte de viktige spørsmålene for Wikimedia-bevegelsen og millioner av mennesker som er en del av den. I praksis hadde WMF problemer med fokus og prioritere sine daglige aktiviteter i forhold til planen. "Begrens fokus"-kunngjøringen fra 2012 var et forsøk på å begrense fokuset av alt, slik at det bokstavelig talt så ut at det var mere effektivt å støtte bevegelsen. Det er nå tid til å revurdere og oppdatere strategiplanen og begrense fokus beslutningen.


I 2015 utvikler WMF en ny strategisk prosess. Vi prøver å utarbeide en fem års dokumentet for hele bevegelsen, vi er sparker av hva som vil bli en disiplin pågående strategisk forespørsel, vurdering, og justering. Mer fleksible, tilpasningsdyktige prosessen direkte informere og oppdatere våre prioriteringer og mål og hjelpe oss å opprettholde en strategisk retning som er i samsvar med Wikimedia visjonen støtter Wikimedia-prosjekter og følsom for skiftende globale miljøet.


"Strategisk Visioning" samfunnet konsultasjon er første skritt i våre ny strategisk prosess. Det er en mulighet for oss å utforske sammen hva fremtiden vil bringe for Wikimedia-bevegelsen og prosjekter. Vi vil lære av dine ideer og bruke dem til å informere og fornye vår strategiske tenkning. Fra det, vil vi definere WMF strategiske retning, som vi deler med deg i 2015. Denne strategiske retningen vil lede oss i vårt fellesskapsstøtte, engineering, grant-making, og fundraising og oppdateres årlig. Vi kan også nå på spesifikke spørsmål (for eksempel knyttet til teknologi eller tilskudd) det vil også hjelpe oss å støtte våre strategiske planlegging.