Jump to content

2016 Strategie/Reach

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia Foundation/2016/Community consultation/Reach and the translation is 95% complete.
Outdated translations are marked like this.Een van de brede onderwerpsgebieden waarop de Wikimedia Foundation zich wil concentreren in het aankomende jaarplan is reach: ons vermogen om kennis te delen met het grootst mogelijke aantal mensen. We geloven dat dit het gebied is waar de Wikimedia Foundation de grootste impact kan maken.

Wanneer je klaar bent om te antwoorden, klik alsjeblieft op de knop aan de onderzijde van de pagina.

Een kritische vraag over 'reach'

Hoewel Wikimedia-inhoud in toenemende mate wordt hergebruikt door anderen daalt het verkeer naar Wikimedia-projecten sinds 2013. Dit is een flinke uitdaging, omdat minder mensen gerelateerde inhoud onderzoeken, de kans hebben zelf bij te dragen of te doneren. Verminderd bereik is een significant risico voor de relevantie van de beweging, duurzaamheid en de manier waarop we opereren en dus voor onze gedeelde visie om iedere mens te bereiken.

Wat is volgens jou de beste manier om verkeer aan te moedigen naar onze projecten en tegelijkertijd vrij, extern hergebruik te ondersteunen?

Potentiële strategische aanpakken om 'reach' (bereik) te verbeteren

Hieronder worden verschillende benaderingen genoemd die de Wikimedia Foundation zou kunnen gebruiken voor 'reach'. Lees deze zes opties alsjeblieft door en laat ons het nummer weten van twee of drie benaderingen die jij het meest steunt. We nodigen je ook uit om je eigen ideeën te delen.

Benadering één

  • Verhoog de frequentie van gebruik en het aantal gebruikers door het aanpassen van de gebruikservaring aan hun behoefte (dat kan resulteren in aanvullende inhoudsformaten, meer Wikimedia-inhoud gemakkelijker vindbaar maken, uitbreiden van talendekking, enz.).

Benadering twee

  • Verbeter ons begrip van hoe en waarom onze gebruikers komen naar en blijven op onze projecten zodat we beter kunnen tegemoetkomen aan hun behoefte.

Benadering drie

  • Begrijp hoe Wikimedia inhoud is hergebruikt op externe platformen en onderzoek hoe gebruikers van dergelijke inhoud aangemoedigd kunnen worden naar de Wikimedia projecten te gaan.

Benadering vier

  • Verhoog bewustzijn en gebruik van Wikimedia projecten in twee ontwikkelingslanden.

Benadering vijf

  • Stel anderen in staat inhoud te hergebruiken en hun eigen producten te bouwen door het verbeteren en documenteren van onze API's ('application programming interfaces').

Benadering zes

  • Verbeter Wikipedia mobiele apps om gebruik ervan te bevorderen.

Suggereer een benadering

  • Heb je een ander idee dat we zouden moeten prioriteren om te helpen het bereik te verbeteren? Laat het ons weten!


align=right Thank you for contributing your thoughts to this consultation!