Toimintasuunnitelma/Wikimedia-säätiö/2016/Prosessin UKK

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia Foundation/2016/Process FAQ and the translation is 100% complete.


Edustaako tämä liikkeen strategiaa vaiko säätiön strategiaa?

Tämä edustaa Wikimedia-säätiön strategiaa. 2010 yhteisö ja säätiö yhteistyössä loivat vuoden 2010 toimintasuunnitelman koko Wikimedia-liikkeelle, johon kuului sekä strategioita (objektiiveja) että taktiikoita (tapoja saavuttaa nuo objektiivit). Uskomme vuoden 2010-2015 tavoitteiden olevan silti kelpoisia ja ajankohtaisia. Vuodeksi 2016 kehitämme strategiaa Wikimedia-säätiölle, keskittyen sen rooliin laajemmassa liikkeessä. Taktiikat Wikimedia-säätiölle vuosiksi 2016-2017 tullaan kirjoittamaan Annual Planiin (vuosittaissuunnitelmaan).

Mistä nämä keskittymisalueet tulevat?

Nämä kolme aihealuetta (tavoittavuus, yhteisö, tieto) tulevat Wikimedia näkemysjulkilausumasta: "Kuvitelkaa maailma, jossa jokaikinen ihminen pystyy vapaasti jakamaan kaiken tiedon keskittymästä."

  • Tavoittavuus on sitä, että jokaikinen ihminen pystyy jakamaan tiedostamme ja olemaan osa liikettämme jos näin haluavat.
  • Yhteisömme ovat keskeinen vahvuutemme ja lähde materiaalimme ja projekteille, jotka ajavat näkemystämme.
  • Tieto on mitä jaamme maailman kanssa. Pyrimme laatuun, monipuolisuuteen kattavuudessamme ja tavoitettavuuteen kaikille.

Nämä kolme aluetta ovat johdonmukaisia niiden strategisten tärkeysarvojen kanssa, jotka listattiin vuosien 2010-2015 toimintasuunnitelmassa Wikipedia-liikkeelle; ja lisäksi kaikki mahdolliset lähestymistavat esiteltyinä jokaisessa aihealueessa ovat käyneet lävitse 15 kuukautisen jalostusprosessin ja iteraation henkilökunnalta, yhteisöltä ja Wikimedian tukijoilta.

Minkä takia tämä prosessi?

Haluamme tehdä strategiaprosessimme enemmän yhteistyöpainotteiseksi, arvojemme ja käytäntöjemme kanssa linjassa. Meidän on myös tarpeen viimeistellä säätiön strategia pian, jotta ehtisimme valmiiksi vuoden 2016 vuosittaissuunnitelman aikarajoihin mennessä sekä linjataksemme tiimi- että osastostrategiamme uuden päästrategian mukaisesti. Täällä näkyvät lähestysmistavat esittävät laajaa ajattelua. Vaikka voimme toteuttaa niistä vain muutaman vuosittaissuunnitelmassamme, toivomme saavamme idean että mikä niistä resonoi kanssanne ja lisäksi oppia jos on olemassa muita ajatuksia siitä miten parhaiten keskittyä näihin alueisiin. Toivomme että tämä prosessi antaa kaikille mahdollisuuden antaa palautetta ja kehittää perusideoita joita olemme keränneet noista aiemmista konsultaatioista.

Mitä seuraavaksi?

Ensimmäinen strategiaprosessin konsultaatiovaihe tulee olemaan auki Tammikuun 18. päivästä Helmikuun 15. päivään asti. Saamamme palaute tullaan tiivistämään ja yhdistämään Wikimedia-säätiön henkilökunnan ja strategiakonsultin toimesta; ja lisäksi päähavainnot ja alun strategiset linjaukset tullaan esittelemään takaisin yhteisölle Helmikuun 22. lisäkeskustelua varten. Helmikuun 29. päivänä viimeinen luonnos tullaan esittelemään ja tullaan mahdollisilla muutoksilla julkaisemaan Maaliskuun 4. päivänä. Tämä luonnos tulee olemaan säätiön vuoden 2016 vuosittaisuunnitelma ja tullaan esittelemään Varojenkäyttökomitealle viimeistään Huhtikuun 1. päivä.