Translation requests/WMF/Fundraising pages/Insamling

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search

(ang) (ar) (ast) (bg) (br) (ca) (cs) (de) (en) (el) (eo) (es) (et) (eu) (fr) (gl) (hu) (ia) (id) (it) (ja) (ko) (nl) (nn) (pl) (pt) (ro) (ru) (sl) (sr) (su) (sv) (th) (tr) (ur) (vi) (wa) (zh) edit


Tänk dig en värld där varje enskild person har tillgång
till all mänsklig kunskap. Detta är vad vi vill uppnå.

Men vi behöver din hjälp. Delta i insamlingen!

 

Wikimedia Foundation Inc. är en icke vinstdrivande organisation vars mål är att förse hela världens befolkning med kostnadsfri information och kunskap. För att kunna upprätthålla den organisation som krävs för att uppnå detta mål, måste Wikimedia förlita sig till privata donationer.

Wikimedia tillhandahåller de data- och nätverksresurser som används för en rad wiki-projekt, bland andra Wikipedia, Wiktionary, Wikiquote, Wikibooks, Wikinews, Wikisource och Wikimedia Commons. Innehållet i samtliga dessa projekt är helt fritt för allmänheten att använda.


Donera online - Donera via post

Hur används donationerna

Alla sidor under Wikimedias paraply är helt fria från reklam. Besökare behöver inte heller betala för att läsa, redigera eller på annat sätt använda innehållet på sidorna. Vi beror helt och hållet av donationer för att bekosta våra projekt. Wikimedia växer ständigt, trafiken till våra sidor ökar, och de servrar där innehållet förvaras klarar inte längre av den höga beslastning som denna popularitet innebär. Bland utgifterna finns kostnader för bandbredd, datahallar, köp av domännamn, programvaruutveckling och ibland även resekostnader.

Utöver detta försöker Wikimedia bidra till nya projekt som rör gratis information och kunskap i allmänhet. Wikimedia undersöker även möjligheterna att producera det material, som idag endast tillhandahålls via Internet, via media som gör informationen tillgänglig även för dem som inte har möjlighet att använda Internet (t.ex. i bokform). Varje bidrag har stor betydelse för oss. Om du har några frågor rörande donationer eller Wikimedia, tveka inte att kontakta oss.

Donera

Donationer och bidrag kan vara avdragsgilla.

Donera online

Donera via post

Donera online med PayPal eller MoneyBookers genom att klicka på länkarna nedan. Vårt kontonamn i dessa sammanhang är donation@wikipedia.org. PayPal tillåter engångs-, månatliga eller årliga betalningar.
Template:DonateUSDDonera i US dollar
Engångsdonation - Månatlig donation - Årlig donation
Template:DonateGBPDonera i brittiska pund
Engångsdonation - Månatlig donation - Årlig donation
Template:DonateCADDonera i kanadensiska dollar
Engångsdonation - Månatlig donation - Årlig donation
Template:DonateEURDonera i Euro
Engångsdonation - Månatlig donation - Årlig donation
Template:DonateJPYDonera i japanska Yen
Engångsdonation - Månatlig donation - Årlig donation

<html> <a href="http://www.moneybookers.com/app/?rid=312838/" target="_blank"><img style="border-width: 1px; border-color: #8B8583;" src="http://www.moneybookers.com/images/banners/88_en_intl.gif" width="88" height="31" border="0" alt="MoneyBookers" /></a>

</html>
I de flesta fall är MoneyBookers avgifter lägre än PayPals avgifter.

Du kan också skicka donationer via reguljär post till Wikimedias huvudkontor på följande adress:

Wikimedia Foundation Inc.
200 2nd Ave. South #358
St. Petersburg, FL 33701-4313
USA

Om du skickar bidrag från andra länder än USA, uppskattar vi om ni ordnat en internationell betalningscheck eller en check som kan användas vid en amerikansk bank, för att undslippa de bankavgifter som annars blir aktuella vid valutaväxling. Avgifterna kan ibland vara så höga som 50 USD! En internationell postcheck innebär å andra sidan att du kan försäkra dig om att hela din donation går till Wikimedia. Vi vill också be er att inte skicka pengar i form av sedlar eller mynt till oss via post.

Banköverföring

Wikimedia Foundation har ett konto i belgiska banken Dexia som kan ta emot överföringar.

Kontoinnehavare: Wikimedia Foundation
Mottagande bank: Dexia bank - Pachecolaan 44 - 1000 Bruxelles - Belgien
IBAN: BE43 0689 9999 9501
BIC (swift code): GKCCBEBB

Förbehåll: Varken denna sida eller någon länk på någon av Wikimedias sidor som leder hit ska ses som en begäran eller ett krav att donera pengar. Vår fria licens garanterar att du kan - och kommer att fortsätta kunna - läsa och använda det fria innehållet, oavsett om du inte har råd eller möjlighet att göra en donation.