Jump to content

OTRS/Εισδοχή

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Volunteer Response Team/Recruiting and the translation is 91% complete.
Outdated translations are marked like this.

Volunteer Response Team

Για υποψήφιους εθελοντές

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας να γίνετε εθελοντές ως μέρος της ομάδας OTRS. Συνεχώς ψάχνουμε για εθελοντές και αυτή η σελίδα εξηγεί το έργο που κάνουν οι εθελοντές OTRS, ποιες ιδιότητες αναζητούμε για ένα πιθανό εθελοντή, και πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση.

Τι κάνουν οι εθελοντές OTRS;

Οι εθελοντές OTRS διαχειρίζονται τα εισερχόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Ίδρυμα Wikimedia. Η διαχείριση αυτή καλύπτει τα πάντα, από παράπονα σχετικά με απλούς βανδαλισμούς μέχρι ισχυρισμούς για συκοφαντική δυσφήμηση και μεροληψίας στα λήμματα σε διάφορα εγχειρήματα. Συχνά πρέπει να κάνουμε ένα είδος διερεύνησης, κάνοντας συνεχόμενες ερωτήσεις και γι' αυτό πρέπει να είστε πολύ υπομονετικοί όπου απαιτείται. Για παράδειγμα:

 • *Πελάτης: "Γεια, η εικόνα του Zip είναι πραγματικά η εικόνα μου, μπορείς να την κατεβάσεις;"
 • *Εθελοντής OTRS: Σε ποιο εγχείρημα; Ποια εικόνα ακριβώς; Ποιος είναι ο Zip; Μπορείτε να μου δώσετε το σύνδεσμο προς την εικόνα σας και να με διαβεβαιώσετε ότι είστε εσείς;

Το σύστημα OTRS έχει ένα αριθμό "ουρών" που μας επιτρέπει να διαχωρίζουμε τα email έτσι οι εθελοντές με τις απαραίτητες γλωσσικές δεξιότητες και είτε με εμπειρίες επεξεργασίας σε περιβάλλον wiki είτε με εμπειρίες OTRS να είναι ικανοί να τα απαντήσουν. Η ουρά info-en είναι η μεγαλύτερη ουρά και διαχειρίζεται την πλειοψηφία των email γραμμένα στα Αγγλικά. Είναι χωρισμένη σε περαιτέρω "υποουρές" ώστε να επιτρέπουν στους εθελοντές να επιλέγουν εύκολα αν θέλουν να απαντήσουν email σχετικά με μικρά θέματα λημμάτων ή βιογραφιών ζώντων προσώπων για παράδειγμα. Υπάρχουν επίσης διαφορετικά επίπεδα πρόσβασης, καθώς μερικά εισιτήρια είναι πιο δύσκολα και απαιτούν περισσότερη εμπειρία OTRS. Αυτές είναι μερικές από τις πιο πολυάσχολες ουρές στο σύστημα OTRS και χρησιμεύουν ως η "πρώτη γραμμή" για περισσότερη αλληλεπίδραση μεταξύ αναγνωστών.

Να έχετε υπόψη σας ότι η απάντηση των εισιτηρίων info-en μπορεί να είναι αγχωτική. Θα πρέπει να χειρίζεστε μηνύματα από ανθρώπους που μπορεί να είναι αναστατωμένοι, ανίδεοι, ασεβείς και οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις να έχουν νόμιμο παράπονο. Ωστόσο, είναι επίσης επιβράβευση να γνωρίζεις ότι έχεις βοηθήσει να επιλυθεί ένα πρόβλημα κάποιου που ενδιαφέρεται πραγματικά για κάτι σε ένα λήμμα. Αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία να είστε μέρος του δημόσιου προσώπου του Wikimedia. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε πάντα τους ανθρώπους, αλλά κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να τους αφήσουμε εντυπωσιασμένους για τον επαγγελματισμός και την ανταπόκριση μας. Παρακαλώ σκεφτείτε αν θέλετε να βοηθήσετε και διαδώστε την ανάγκη για εθελοντισμό και σε άλλους.

Ποιος είναι ο καλός εθελοντής OTRS;

Πάντα καλωσορίζουμε νέους εθελοντές ώστε να τους βοηθήσουμε για να απαντήσουν εισιτήρια. Παρ' όλα αυτά, για την εξασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών και λαμβάνοντας υπόψη τον εμπιστευτικό χαρακτήρα της εργασίας, υπάρχει μια επιλεκτική διαδικασία υποβολής αίτησης. Οι διαχειριστές OTRS είναι μια ομάδα εξαιρετικά αξιόπιστων εθελοντών οι οποίοι αξιολογούν την αίτηση σας για να γίνεται μέλος της ομάδας OTRS. Κατά την αξιολόγηση της αίτησης, θα ελέγξουν τις συνεισφορές σας στα εγχειρήματα του Wikimedia για να εξασφαλιστεί ότι είστε κατάλληλοι για προσθήκη στην ομάδα OTRS.

Τι ψάχνουμε;

Όλοι οι εθελοντές:

 • * Πρέπει να έχουν μια θετική στάση για την αποστολή του κινήματος Wikimedia.
 • * Δεν πρέπει να έχουν προϊστορία δαγκώματος νέων χρηστών.. (Σχεδόν όλα τα εισιτήρια OTRS είναι από άτομα εκτός Wikimedia ή από νεοεισερχόμενους).
 • * Θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση σε όλα τα εγχειρήματος του ιδρύματος στα οποία συμμετέχουν.
 • * Θα πρέπει να έχουν ιστορικό διατήρησης της ψυχραιμίας τους, ακόμη και όταν αντιμετωπίζουν -μερικές φορές κάποιους εξαιρετικά παράλογα - θυμωμένους ανθρώπους.

Αποδεχόμαστε εθελοντές από διάφορα επίπεδα εμπειρίας και ειδικά εάν είναι:

 • * Διαχειριστές σε ένα ή περισσότερα εγχειρήματος τους Ιδρύματος Wikimedia, ειδικά εάν το εγχείρημα είναι μικρό με λίγους ή καθόλου εθελοντές OTRS.
 • * Εξοικειωμένοι με τις διαδικασίες της Βικιπαίδεια και ικανοί να απαντήσουν ερωτήσεις ρουτίνας σχετικά με αυτές. Μερικές κοινές απαντήσεις περιλαμβάνουν παραπομπή στο γραφείο αναφοράς, επεξήγηση για τις διαδικασίες διαγραφής ή του τρόπου επεξεργασίας. Αυτό είναι παρόμοιο με την συνεισφορά που πρέπει να έχετε στην Αγορά ή στο Καφενείο, άρα αν βοηθάτε εκεί θα είστε ικανοί να βοηθάτε και εδώ.
 • * Εξοικειωμένοι με τις αποδεκτές άδειες για εικόνες και κείμενου και πρόθυμοι να χειρίζονται την αλληλογραφία που σχετίζεται με την άδεια. Η περισσότερη αλληλογραφία είναι ρουτίνα αλλά μερικά θέμα περιλαμβάνουν ασαφή δηλώσεις άδειας ή άδειες από άτομα που δεν είναι ξεκάθαρο ότι σχετίζονται με την πηγή.
 • * Εξοικειωμένοι με την βιογραφίες ζώντων προσώπων και οργανισμών και να είναι σε θέση να βοηθήσουν λήμματα με ελαφριές ανάγκες (ανανέωση λογότυπων, διόρθωση μικρών πληροφοριών) ή σοβαρών υποθέσεων (ισχυρισμού για ακαθόριστη ανακρίβεια, προκατάληψη).
 • * Ευφράδεια τόσο στα Αγγλικά όσο και σε άλλη γλώσσα και να είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν με διαγλωσσικές καταγγελίες (για παράδειγμα, παραπόνα γραμμένα στα Αγγλικά για περιεχόμενο της Ελληνικής Βικιπαίδεια).
 • * Γνώση για το ποιος κάνει τι στο Ίδρυμα (να είναι ικανοί να παραπέμπουν σε ικανούνς ανθρώπους, να μετακινούν στις κατάλληλες ουρές)

Ωστόσο, η λίστα αυτή είναι ανεξάντλητη και γι' αυτό κάντε αίτηση ακόμα και οι αν οι εμπειρίες σας δεν καταγράφονται πιο πάνω! Οι ουρές είναι δομημένες ώστε να έχετε πρόσβαση σε αυτές που θα λαμβάνεται emails σχετικά με τις γνώσεις σας, άρα δεν είναι απαραίτητο να έχετε όλες τις δεξιότητες. Επιπρόσθετα, οι εθελοντές συχνά εργάζονται μαζί σαν ομάδα και συνεργάζονται για δύσκολα εισιτήρια.

Πώς να κάνετε αίτηση για εθελοντής

Έχετε διαβάσει τις πιο πάνω πληροφορίες και θέλετε να αιτηθείτε για εθελοντής; Ωραία! Πηγαίνετε στη σελίδα Αίτηση Εθελοντή και ακολουθείστε τις οδηγίες στην κορυφή της σελίδα για να υποβάλλετε αίτηση.

Μπορώ να βοηθήσω στο IRC;

Σίγουρα! Εάν δεν είσαι ακόμα έτοιμοι να βοηθήσετε απαντώντας emails, μπορείτε να ενταχθείτε στο κανάλι #wikimedia-otrsσύνδεση IRC. Όλοι οι υφιστάμενοι εθελοντές εκφράζονται στο κανάλι και μπορείτε να βοηθήσετε τους εθελοντές ζητώντας email κάνοντας μικρά έργα όπως:

 • * Να ξαναγραφούν μέρη ενός λήμματος ώστε να συνάδουν με τα κριτήρια της πολιτικής Βιογραφίες ζώντων προσώπων
 • * Διαγραφή ενός λήμματος από ένα από τα εγχειρήματα του Ιδρύματος, συμπεριλαμβανομένης της Βικιπαίδειας.
 • * Διαγραφή ενός αρχείου από τα Wikimedia Commons

Η λίστα αυτή είναι επίσης ανεξάντλητη, γι' αυτό παρακαλώ να μην διστάσετε να ενταχθείτε στο κανάλι εάν έχετε κάποιες συγκεκριμένες δεξιότητες ή άδειες που πιστεύετε ότι μπορούν να είναι χρήσιμες ώστε να επιτρέψουν στους εθελοντές OTRS να ανταποκριθούν στα εισιτήρια.

Έχετε απορίες;

Παρακαλώ μη διστάσετε να αφήσετε ένα μήνυμα στη σελίδα Talk:OTRS, να αποστείλετε email στους διαχειριστές του OTRS στο volunteers-vrt(_AT_)wikimedia.org, ή ενταχθείτε στο #wikimedia-vrtσύνδεση στο ελεύθερο δίκτυο IRC network για να θέσετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε.