VRT/Rekruttering

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Volunteer Response Team/Recruiting and the translation is 100% complete.

Open-source Ticket Request System

For prospektive bidragsytere

Takk for at du interesserer deg for å bidra for og bli en del av OTRS. Vi vil alltid trenge flere bidragsytere og denne siden skal forklare hva bidragsytere på OTRS gjør, og hva vi leter etter hos en OTRS-bidragsyter og hvordan du kan søke om å bli en.

Hva gjør OTRS-bidragsytere?

OTRS-bidragsytere svarer på e-post på vegne av Wikimedia Foundation . Dette dekker alt fra å svare på klager angående enkel vandalisme, til anklager om artikler som ikke oppfyller nøytralitetskravet. Vi trenger ofte å undersøke situasjonen, ved å stille ytterligere spørsmål til den som sendte e-posten, og derfor trenger man å være veldig tålmodig. For eksempel:

 • *Leser: «Hei, det bildet av Zip er egentlig mitt bilde, kan du slette det?»
 • *OTRS-bidragsyter: Hvilket prosjekt? Hvilket bilde? Hvem er Zip? Kan du lenke til bildet og bevise at bildet faktisk er ditt?

Vårt OTRS-system har flere køer som lar oss separere e-postene slik at bidragsyterne kan svare på e-postene som er skrevet på sitt eget morsmål. info-en er den største køen, og håndterer e-poster skrevet på engelsk. Denne køen er delt opp i flere underkøer for å holde kontroll, så kan bidragsyterne velge hvilke e-poster de vil svare på. Det er også flere rettighetsnivåer, siden noen ticketer er vanskeligere og krever mer erfaring å håndtere.

Det er viktig å vite at å svare på disse e-postene kan være stressende. Du vil håndtere meldinger fra personer som kan være sinte, som ikke vet bedre, de kan være respektløse, og ofte så har de genuine klager. Og det kan være svært givende å hjelpe noen som er virkelig bekymret for en artikkels innhold. Dette er en stor sjanse for å være Wikimedias talsperson. Vi kan ikke alltid hjelpe folk, men vi kan imponere dem ved å være profesjonelle og svare raskt. Tenk på å hjelpe oss, og spre ordet til de som trenger det.

Hva skal til for å være en god OTRS-bidragsyter?

Vi ønsker alltid nye OTRS-bidragsytere velkomne, det trengs alltid flere hender for å arbeide med de innkommende e-postene. Likevel er det nødvendig å sikre kvaliteten på servicen som gis til de som sender e-poster til Wikimedia, samt at informasjon om de som sender e-post ikke havner utenfor OTRS-systemet. OTRS-administratorene er en liten gruppe folk som er høyt betrodde og svært erfarne. De vil gå gjennom din søknad for å begynne å bidra på OTRS. Når de ser gjennom en søknad, vil de grundig se gjennom ditt arbeid på alle Wikimedia-prosjektene for å passe på at du er til å stole på og vil passe inn som en bidragsyter på OTRS.

Hva vil vi ha?

Alle bidragsytere:

 • * Må ha en positiv holdning om oppdraget til Wikimedia
 • * Må ikke være kjent for å bite nykommere, siden nesten alle OTRS-tickets kommer fra nykommere eller andre utenforstående.
 • * Burde ikke være kjent for trøbbel eller lignede på noen prosjekter
 • * Burde være kjent for å ikke ha temperament, selv når man snakker med urimelige eller sine folk

Vi aksepterer bidragsytere med forskjellige grader av erfaring, men vi er spesielt interesserte i å høre fra deg hvis du er:

 • * En administrator på ett eller flere av Wikimedias prosjekter, spesielt hvis prosjektet er lite og ikke har mange andre OTRS-bidragsytere
 • * Kjent med generelle retningslinjer og prosesser på Wikipedia og kan svare på rutinespørsmål om slikt. Noen slike spørsmål som kan bli sendt inn inkluderer ting som ville passet på Orakelet, eller folk som spør om hvordan man kan nominere en artikkel for sletting, eller hvordan man redigerer en side.
 • * Kjent med aksepterte lisenser for bilder og tekst på Wikipedia og Commons, er villig til å håndtere slikt. Mange slike tilfeller er bare rutinearbeid, men noen er ikke like klare og enkle.
 • * Kjent med retningslinjene om artikler som omtaler levende personer og organisasjoner, og kan hjelpe artikkelsubjekter med å oppdatere slike artikler, eller ellers fikse slike artikler.
 • * Kan snakke engelsk flytende samt morsmålet sitt, og gjerne flere språk, og er villig til å hjelpe med interspråklige klager, for eksempel klager angående engelsk Wikipedia, men skrevet på norsk
 • * Kjent med hvem som gjør hva i Wikimedia, slik at man kan peke til riktige folk

Men, denne listen er ikke utfyllende, så selv om du ikke oppfyller kravene skrevet over, så søk gjerne fortsatt! Køene er strukturert slik at du vil ha tilgang til e-poster angående ting du er godt kjent med, så du trenger ikke å kunne alt som er skrevet over. I tillegg kan du alltids spørre om hjelp fra en annen bidragsyter, hvis du treffer på et vanskelig tilfelle.

Hvordan søker jeg?

Så du har lest informasjonen over og vil bidra på OTRS? Fantastisk! Gå til siden OTRS/Volunteering og følg instruksene på toppen av siden for å søke.

Kan jeg hjelpe på IRC?

Selvsagt! Hvis du føler at du ikke er helt klar for å svare på e-poster helt ennå, så kan du bli med på #wikimedia-vrtconnect IRC-kanalen. Alle de eksisterende VRT-bidragyterne er i kanalen, så du kan hjelpe de andre der med mindre oppgaver som:

Denne listen er heller ikke utfyllende, så ikke nøl med å ta en tur innom kanalen hvis du tror du kan være til hjelp.

Spørsmål?

Legg gjerne igjen en melding på Talk:Volunteer Response Team, eller send en e-post til VRT-administratorne på volunteers-vrt(_AT_)wikimedia.org, eller bli med på #wikimedia-vrtconnect IRC-kanalen, så vil dine spørsmål bli svart på så fort som mulig.