Wikimedia Foundation elections/2021/2021-06-09/Call for Candidates/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2021/2021-06-09/Call for Candidates and the translation is 100% complete.

The election ended 31 augustus 2021. No more votes will be accepted.
The results were announced on 7 september 2021. Please consider submitting any feedback regarding the 2021 election on the elections' post analysis page.

2021 Board Elections
Main Page
Candidates
Voting information
Single Transferable Vote
Results
Discussions
FAQ
Questions
Organization
Translation
Documentation
Deze box: weergeven · overleg · bewerken

Hallo allemaal,

De Verkiezingen voor het WMF Bestuur 2021 komen er aan. Er zijn kandidaten uit de gemeenschap nodig om de beschikbare zetels te vullen.

Het bestuur (de Board of Trustees) van de Wikimedia Foundation houdt toezicht op de activiteiten van de Wikimedia Foundation. Het bestuur wordt gevormd door leden vanuit de gemeenschap en leden die door coöptatie worden benoemd. Elk bestuurslid dient voor een termijn van drie jaar. De Wikimedia gemeenschap heeft de kans om te stemmen voor bestuurders vanuit de gemeenschap.

Wikimedia-bewerkers zullen in 2021 stemmen over vier zetels in het bestuur. Dit is een kans om de representativiteit, diversiteit en deskundigheid van het bestuur in zijn geheel te verbeteren.

Wie zijn mogelijke kandidaten? Zou jij een kandidaat kunnen zijn?

Profiel

Wikimedia is een wereldwijde beweging en zoekt kandidaten uit de hele gemeenschap. Kandidaten moeten overwegen welke ervaringen en perspectieven zij zouden kunnen inbrengen in het bestuur. Ideale kandidaten voelen zich verbonden met de missie van Wikimedia en zijn bedachtzaam, respectvol en gericht op de gemeenschap. Het bestuur wil graag mensen vinden die perspectieven en stemmen inbrengen die ondervertegenwoordigd zijn, en essentieel voor onze beweging. Zij moeten brengen wat Wikimedia nodig heeft van een nieuw bestuurslid.

Inzet

Bestuursleden worden gekozen voor een termijn van drie jaar en kunnen maximaal drie opeenvolgende termijnen zitting hebben. De tijdsbesteding is ongeveer 150 uur per jaar, exclusief tijd voor reizen. Deze tijd is niet gelijkmatig over het jaar verdeeld. De tijd wordt vooral besteed aan vergaderingen. Van de leden wordt verwacht dat zij zitting nemen in ten minste één van de commissies van het bestuur.

Vereisten

De werktaal van het bestuur is Engels. Kandidaten moeten een basiskennis van het Engels hebben, maar ondersteuning en training zijn deel van van het ‘onboarding’ proces. De aanmeldingen van kandidaten worden in verschillende talen vertaald om een breed publiek van kiezers te bereiken.

Aanmelden

Kandidaten uit alle projecten en gemeenschappen die voldoen aan het profiel van Wikimedia bestuurslid zijn welkom. Als je iemand kent die een goed bestuurslid zou kunnen zijn, moedig ze dan aan om zich verkiesbaar te stellen. Kandidaten kunnen informatie vinden en hun nominatie indienen op deze pagina.

Dank voor jullie steun,

Het bestuur van de Wikimedia Foundation