Jump to content

Wikimedia Foundation elections/2021/2021-06-09/Call for Candidates/sr

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2021/2021-06-09/Call for Candidates and the translation is 100% complete.

The election ended 31 августа 2021. No more votes will be accepted.
The results were announced on 7 септембра 2021. Please consider submitting any feedback regarding the 2021 election on the elections' post analysis page.

2021 Board Elections
Main Page
Candidates
Voting information
Single Transferable Vote
Results
Discussions
FAQ
Questions
Organization
Translation
Documentation
This box: view · talk · edit

Здраво свима,

Задужбина Викимедија отворила је позив за чланове Одбора повереника Задужбине.

Одбор повереника надгледа рад Задужбине, а чине га повереници које бира међународна заједница, као и именовани повереници које бира Задужбина. Сваки повереник има мандат од три године и својим радом може допринети разноликости и бољој репрезентацији разних делова света.

Позив траје до 29. јуна 2021, а у наставку је детаљније објашњено ко има право да се пријави.

Да ли сте баш ви потенцијални кандидат?

Особине

Викимедија је глобални покрет и чине га бројне заједнице, огранци и афилијације из целог света. Управо због тога се траже кандидати из шире заједнице. Кандидати треба да размисле о томе на који начин ће допринети раду Одбора и управљању уопште. Идеални кандидати деле исту мисију Викимедије, промишљени су, поштују се и оријентисани су на заједницу. Одбор би желео да пронађе перспективе и гласове који су недовољно заступљени и од суштинског значаја за усмерење покрета.

Посвећеност

Повереници имају мандат од три године и могу бити у Одбору до три узастопна мандата. Временско улагање које је потребно издвојити за рад у Одбору је око 150 сати годишње, не рачунајући путовања. Ово време није равномерно распоређено током целе године, већ је концентрисано око састанака. Очекује се да ће повереници бити активни у најмање једном од пододбора.

Захтеви

Енглески је званични језик комуникације. Потребно је да кандидати имају солидно знање и разумевање енглеског језика, али могу очекивати подршку и обуку у вези са тим. Пријаве кандидата биће преведене на неколико језика како би се досегао бројнији опсег гласача.

Пријаве

Добродошли су кандидати из свих заједница, који испуњавају захтеве. Ово је прилика да се тимски побољша репрезентативност, разноликост и стручност Одбора. Ако познајете особу која би могла да буде добра за ову позицију, подстакните је да се кандидује. Кандидати могу да пронађу све потребне информације и поднесу своју пријаву на страници Apply to be a Candidate.

Хвала Вам на издвојеном времену,

The Wikimedia Foundation Board of Trustees