Wikimédia Alapítvány választások/2022/Közösségi szavazás

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2022/Community Voting and the translation is 88% complete.
Outdated translations are marked like this.

A 2022-es Kuratóriumi választások 2022. augusztus 23-tól 2022. szeptember 6-ig tartanak.

A Wikimédia közösség tagjai két jelöltet választhatnak hároméves ciklusra. Ez az oldal tartalmazza a szavazási útmutatót. A közösség tagjainak érdemes elolvasni a választási irányelveket és a GYIK útmutatót.

Szavazás

Ha jogosult vagy szavazni:

 1. Olvasd el a jelöltek nyilatkozatait és ismerd meg az Elemző Bizottság értékelését az egyes jelöltekről
 2. Olvasd el a jelöltek válaszait a Társszervezeti Képviselők által feltett kérdésekre
 3. Nézze meg a videókat, melyeket a jelöltek a közösség kérdéseire válaszolva rögzítettek there is also a text version, including additional questions from the community.
 4. Használd a Választási Iránytűt, hogy segítsen a választási döntésedben (based on answers to 15 additional community-sourced questions).
 5. Döntsd el, mely jelölteket fogod támogatni.
 6. Irány a SecurePoll szavazóoldal.
 7. Kövesd az oldalon található utasításokat.

Hogyan szavazz

Egy példa a SecurePoll szavazófelületre, melyet a szavazók látni fognak.

Az alábbiakban néhány hasznos információt találhatsz, hogy a szavazás zökkenőmentesen menjen. Mielőtt elmennél szavazni, kérlek, olvasd el figyelmesen ezt a részt.

 • Ez a választás az Egyetlen átruházható szavazat módszerét alkalmazza. A számítási eljárás magyarázata itt található.
 • A szavazási oldalon a szavazó egy sor legördülő listát fog látni. A szavazó az "1. preferenciától" (legkedveltebb) a "6. preferenciáig" (legkevésbé preferált) rangsorolhatja a jelölteket.
 • A szavazó felülről kezdve rangsorolja az általa leginkább alkalmasnak tartott jelölteket. Azokat a jelölteket, akiket a szavazó kevésbé tart alkalmasnak, a lista alján kell megjelölni. Azokat a jelölteket, akiket a szavazó alkalmatlannak tart, egyáltalán nem szabad megjelölni.
 • A szavazó a szavazás során bármikor abbahagyhatja a jelöltek rangsorolását. Például 6 jelöltből a szavazó csak a 4 legjobbat rangsorolja, a maradék 2 jelöltet pedig nem.
 • A jelölteket úgy kell rangsorolni, hogy közben ne lehessen számokat kihagyni. A számok kihagyása ugyanis hibát eredményez.
 • Egy szavazó nem rangsorolhatja ugyanazt a jelöltet többször. Ha ugyanazt a jelöltet többször rangsorolja, az hibát eredményez.
 • A választók ismételten szavazhatnak. Ez felülírja az előző szavazatukat. Megtehetik ezt annyiszor, ahányszor csak akarják.