Jump to content

Alegerile Fundației Wikimedia/2022/Votul comunității

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2022/Community Voting and the translation is 83% complete.
Outdated translations are marked like this.

Alegerile pentru Consiliul Director se vor desfășura între 23 august 2022 și 6 septembrie 2022.

Membrii comunității Wikimedia au ocazia de a alege doi candidați pentru un mandat de trei ani. Această pagină conține instrucțiunii pentru votare. Membrii comunității sunt rugați să citească regulamentul privind eligibilitatea alegătorilor și întrebări frecvente.

Votarea

Dacă sunteți eligibil pentru a vota:

 1. Citiți Declarațiile candidaților și vedeți evaluarea Comitetului de Analiză pentru fiecare candidat
 2. Citiți răspunsurile candidaților la întrebările adresate de Reprezentanții Afiliatelor
 3. Watch the videos recorded by the candidates answering 6 questions from the community; there is also a text version, including additional questions from the community.
 4. Folosiți Busola Electorală pentru a vă ghida decizia de vot (based on answers to 15 additional community-sourced questions).
 5. Decideți pe care candidați îi veți susține.
 6. Mergeţi la pagina de votare SecurePoll.
 7. Urmați instrucțiunile din acea pagină.

Cum să votaţi

Votanților le va fi afișat un exemplar al interfeței de votare SecurePoll.

Mai jos puteți consulta informații utile pentru a vă asigura că votarea dv. decurge fără probleme. Vă rugăm să consultați cu atenție această secțiune înainte de a vota.

 • Aceste alegeri folosesc metodologia Votului Transferabil Unic. O explicație a metodei de calcul poate fi găsită aici.
 • În pagina de votare, votantului i se va afișa o secvență de casete derulante. Votantul va ordona candidații de la „Preferința 1” (cel mai preferat) până la „Preferința 6” (cel mai puțin preferat).
 • Începând de sus, votantul va plasa candidații în ordinea în care îi consideră cei mai potriviți pentru a fi aleși. Candidații pe care votantul îi consideră cei mai nepotriviți trebuie plasați spre finalul listei.
 • Votantul poate întrerupe plasarea candidaților în orice moment al procesului de votare. De exemplu, din 6 candidați, votantul poate alege să îi plaseze doar pe primii 4 și nu și pe ceilalți 2 rămași.
 • Candidații trebuie plasați fără a lăsa locuri goale între ei. Lăsarea locurilor goale va da o eroare.
 • Un votant nu poate plasa același candidat în mai multe poziții. Plasarea aceluiași candidat în mai multe poziții va de o eroare.
 • Toate persoanele pot să voteze din nou în aceste alegeri. Acest lucru va suprascrie votul anterior. Pot face acest lucru de oricâte ori doresc.