Главна страница

Од Meta
(Пренасочено од Главна страница)
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Оваа страница е преведена верзија на страницата Main Page, а преводот е 100% потполн и тековен.

Мета-вики

Добре дојдовте на Мета-вики — мрежно место на глобалната заедница посветена на Викимедиините проекти и Викимедииното движење воопшто. Разговорите кои се водат на Мета се со различен карактер: од координација и документација, па до планирање и анализа на идните активности во рамките на движењето.

Другите викија што се задржуваат на вакви тематики, како „Досег“ (Wikimedia Outreach), се наменски проекти кои водат потекло од Мета. Дискусии од овој вид се одвиваат и на поштенски списоци (особено на wikimedia-l и нископрометниот подружник WikimediaAnnounce), на ИРЦ-канали на Libera, на поединечните викија на подружниците и разни други места.

Актуелности

Јуни 2022

OOjs UI icon speechBubbles-ltr-progressive.svg 9 јуни: Conversation with the Wikimedia Enterprise API project team @ 17:00 UTC

Мај 2022

OOjs UI icon speechBubbles-ltr-progressive.svg 17 мај: Open meeting with the Web team about the new interface (12:00 UTC, 19:00 UTC).
Wikimedia-logo.svg 7 мај – 8 мај: Strategic Wikimedia Affiliates Network (SWAN) meeting
Echo feedback.svg 18 април – 16 мај: 2022 Board of Trustees Call for Candidates

Април 2022

OOjs UI icon speechBubbles-ltr-progressive.svg 29 април: Open meeting with the Web team about the new interface (13:00 UTC, 18:00 UTC).
Echo feedback.svg 22 април: WikiAfrica Hour episode 12 is happening today 22nd April 2022 at 16:00 UTC
OOjs UI icon speechBubbles-ltr-progressive.svg 21 април – 28 април: The Wikimedia Foundation invites feedback on the 2022-2023 Annual plan draft with many online conversations
Echo feedback.svg 13 април: Wiki Loves Africa 2022 new deadline is 30th April 2022
OOjs UI icon speechBubbles-ltr-progressive.svg 21 април: Conversation with Trustees hosted by the Wikimedia Foundation Community Affairs Committee
Wikimedia-logo.svg 11 април: There is a new public status page at www.wikimediastatus.net. You can read more (in English).
OOjs UI icon newspaper-rtl-progressive.svg април: Movement Strategy and Governance News – Issue 6: Read the full newsletter
OOjs UI icon articleCheck-ltr-progressive.svg 5 април: Results from the Universal Code of Conduct Enforcement guidelines ratification vote published
Wikimedia-logo.svg 2 април–3 април: Strategic Wikimedia Affiliates Network (SWAN) meeting

Март 2022

OOjs UI icon speechBubbles-ltr-progressive.svg 29 март: Open meeting with the Web team about the new interface (18:00 UTC).
OOjs UI icon speechBubbles-ltr-progressive.svg 24 март: Conversation with Maggie Dennis on Community Resilience & Sustainability.
Echo feedback.svg 14 март - 10 април: Leadership Development Working Group: Apply to join! (14 March to 10 April 2022)
OOjs UI icon speechBubbles-ltr-progressive.svg 12 март: Global Conversations event on Regional and Thematic Hubs
OOjs UI icon articleCheck-ltr-progressive.svg 7 март – 21 март: Universal Code of Conduct Enforcement guidelines ratification voting open from 7 to 21 March 2022
Wikimedia Community Logo.svg 5 март: The open video call CEE meetup March 2022 will be held on 5 March at 15:00 (UTC).
OOjs UI icon speechBubbles-ltr-progressive.svg 4 март, 15:00 UTC: Universal Code of Conduct: Conversation Hours
Echo feedback.svg 4 март: Meta-Wiki portal being developed to document information and discussions on the Wikimedia movement's response to the 2022 Russian invasion of Ukraine.


Заедница и општење
Фондација Викимедија, Мета-вики и збратимените проекти
Фондацијата Викимедија е опсежна непрофитна фондација која ги поседува опслужувачите на Викимедија заедно со доменските имиња, логоата и заштитните знаци на сите Викимедиини проекти и МедијаВики. Мета-вики е вики кое служи за координација на разните Викимедиини викија.
Други јазици: