Glavna stranica / Главна страница

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Main Page and the translation is 100% complete.

Meta-Wiki / Метавики

Dobro došli na Meta-Wiki — sajt međunarodne zajednice za projekte Fondacije Wikimedije te povezane projekte — od koordinacionih i dokumentacionih do planiranja i analize.

Drugi metawikiji fokusirani na koordinaciju, kao što je Wikimedia Outreach, specijalizirani su projekti koji potiču s Meta-Wikija. Povezane diskusije odvijaju se također na wikimedijinim distribucionim listama (poglavito na wikimedia-l, uz njen ekvivalent s manjom frekvencijom poruka: listom WikimediaAnnounce), te kanalima IRC-a na Liberau, kao i na pojedinačnim wikijima wikimedijinih podružnica i ogranaka, te drugim mjestima.

Trenutačna događanja / Тренутна дешавања

Mart 2023

Golden Barnstar Hires.svg

This month we WikiCelebrate: Penny Richards

OOjs UI icon speechBubbles-ltr-progressive.svg March 31–April 2: WikiCon Portugal 2023.
OOjs UI icon speechBubbles-ltr-progressive.svg February 28–March 28: Wikimania 2023: Call for program submissions
OOjs UI icon speechBubbles-ltr-progressive.svg February 21–April 24: Terms of Use update process: The Wikimedia Foundation Legal department is hosting a feedback cycle about updating the Terms of Use. Feedback are welcome in the talk page.
Zajednica i komunikacija / Заједница и комуникација
Fondacija Wikimedia, Meta-Wiki, te njeni sestrinski projekti / Задужбина Викимедија, Метавики, и њени сестрински пројекти
Fondacija Wikimedija sveobuhvatna je neprofitna organizacija u čijem se vlasništvu nalaze Wikimedijini serveri, kao i domene, logoi i zaštitni znakovi svih Wikimedijinih projekata i MediaWikija. Meta-Wiki je koordinacioni wiki različitih Wikimedijinih wikija.
Other languages: