Gebruikersnaam veranderen

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Changing username and the translation is 38% complete.
Outdated translations are marked like this.

De naam die gebruikers van Wikimediaprojecten voor zichzelf kiezen is niet gebeiteld in steen. Elke lokale bureaucraat kan een gebruikersnaam veranderen op een wiki. Je kan alleen hernoemd worden naar een account dat nog niet bestaat (gebruik mw:Extension:Renameuser). Neem contact op met een lokale bureaucraat en vraag om instructies. Zie voor de Engelse Wikipedia en:Wikipedia:Changing username.

Laat een verzoek achter op Steward requests/Username changes.

Hoe een naam te veranderen

  • * Gelieve geen verzoek voor naamsverandering op deze pagina doen.
  • * Maak geen nieuw account aan met de naam waarin u het wil veranderen.
  • Als je een ongebruikelijk verzoek hebt - voor een naamwijziging in veel verschillende wiki's, voor een wijziging in kleine wiki's die geen eigen bureaucraat hebben, of als je zelf een account hebt aangemaakt waarheen je wilt hernoemen, stuur je verzoek dan aan Steward requests/Username changes.

Hoe het werkt

Op verzoek, is bureaucrats in staat instellingen van gebruikersaccounts te wijzigen. En ook van de historie van artikelen, zodat alle wijzigingen die eerder onder een andere naam waren gedaan, nu onder de nieuwe naam te vinden zijn. Dit is in het verleden al verschillende malen gedaan, ofwel vrijwillig ofwel vanwege onze regels over onacceptabele gebruikersnamen. Het verwijderen van een account wordt niet gedaan in Wikimediaprojecten, dus als je anoniem wilt worden nadat je met je account bewerking hebt gedaan, kun je dat voor elkaar krijgen door je gebruikersnaam te wijzigen.

Als een gebruikersnaam is gewijzigd, wordt het eerdere account opgeheven. De gebruiker kan dan meteen inloggen met de nieuwe gebruikersnaam met het oude wachtwoord. De gebruiker zou het oude account opnieuw willen aanmaken om te voorkomen dat anderen dat gaan doen. In het geval van gedwongen naamveranderingen zal de oude naam opnieuw aangemaakt worden en dan worden geblokkeerd. Ondertekeningen in overlegpagina's kunnen handmatig aangepast worden als je dat wilt. Het verwijderlogboek en het upload-logboek worden niet veranderd.

Zie Archive1 en Archive2 voor details van verzoeken die gedaan werden voordat bureaucraten in staat waren om deze taak uit te voeren.

Zie ook