Beques:Inici

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Grants:Start and the translation is 100% complete.
Benvingut/da als Fons de la Fundació Wikimedia!
Wikimedia Foundation logo - vertical.svg

La Fundació Wikimedia dona suport a persones i organitzacions de tot el món per augmentar la diversitat, l'abast, la qualitat i la quantitat de coneixement lliure. Promovem l’equitat del coneixement alineada amb la direcció estratègica del moviment Wikimedia. Els nostres programes de finançament se centren en la presa de decisions descentralitzades, en els comitès regionals i en arribar a comunitats poc representades.

El nostre enfocament centrat en les persones es basa en els principis d'equitat i empoderament, col·laboració i cooperació i la promoció de la innovació i l'aprenentatge. Tenim tres programes de finançament que donen suport a persones i organitzacions: el Fons de la Comunitat Wikimedia, el Fons d'Aliances Wikimedia i el Fons de Recerca i Tecnologia Wikimedia.

Vídeo d'introducció als Fons de la Fundació Wikimedia

Programes de finançament

Adapted Wikipedia20symbol community2.svg
Fons de la Comunitat Wikimedia
El Fons de la Comunitat és un programa unificat amb suport i finançament flexibles per a viquimedistes que treballen en l'equitat del coneixement alineada amb la direcció estratègica del Moviment.
Adapted Wikipedia20symbol knowledge.svg
Fons d'Aliances Wikimedia
El Fons d'Aliances, per a organitzacions alineades amb la missió en comunitats poc representades que vulguin col·laborar i amplificar la nostra feina.
Adapted Wikipedia20symbol chemistry.svg
Fons de Recerca i Tecnologia Wikimedia
El Fons de Recerca i Tecnologia per millorar la tecnologia, les eines i la recerca per fomentar un entorn més sensible i accessible per a les contribucions.

Els Fons de la Fundació Wikimedia compten amb el suport de l'equip de Recursos Comunitaris. El nostre equip proporciona suport regional consistent i contribueix en l'establiment d'una mentalitat d'aprenentatge. Entenem l'impacte mundial de la contínua pandèmia de la COVID-19 i la nostra primera prioritat és ser solidaris i tenir flexibilitat amb les comunitats de tot el món.

Altres programes de finançament

Adapted Wikipedia20symbol book.svg
Beques per a la Implementació de l'Estratègia del Moviment
Les Beques per a la Implementació de l'Estratègia del Moviment donen suport a projectes que prenen l'estat actual d'una iniciativa de l'Estratègia del Moviment i la fan avançar. Els projectes subvencionats amb aquestes beques poden ser grans o petits, però tots han de presentar un argument per avançar en una iniciativa.
Adapted Wikipedia20symbol world.svg
Beques de Wikimania

Beques individuals: beques per donar suport a les persones que assisteixen a la Wikimania de 2022 per cobrir les despeses relacionades amb la Wikimedia. Totes les beques són de 200 USD.

Beques d'afiliats: donen suport a l'accés i la participació de la vostra comunitat. Les beques es poden utilitzar per donar suport a una sèrie de necessitats i activitats que facilitin l'accés i la participació a Wikimania 2022.
Adapted Wikipedia20symbol reading.svg
Fons d'Equitat del Coneixement
El Fons d'Equitat del Coneixement de la Fundació Wikimedia és un nou fons de 4,5 milions de dòlars dels EUA creat per la Fundació Wikimedia el 2020 per oferir subvencions a organitzacions externes que donen suport a l'equitat del coneixement tot abordant les desigualtats racials que impedeixen l'accés i la participació en el coneixement lliure.
Adapted Wikipedia20symbol computer.svg
Beques de la Hackató Wikimedia
Convidem els membres de la comunitat tècnica i els afiliats a sol·licitar beques del Fons Ràpid per organitzar reunions locals durant o al voltant de la Hackató. Les subvencions poden ser d'entre 500 i 5.000 USD. Tingueu en compte que no podem superar els 5.000 USD per beca, així que planifiqueu-ho en conseqüència. La data límit per presentar la sol·licitud és el 20 de març de 2022.
Adapted Wikipedia20symbol books.svg
Beques Wikimedia d'Educació

Vegeu també

Navigation menu