Jump to content

Beques:Inici

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Grants:Start and the translation is 96% complete.
Benvingut/da als Fons Fundació Wikimedia!
Vídeo d'introducció als Fons de la Fundació Wikimedia

La Fundació Wikimedia dona suport a persones i organitzacions de tot el món per augmentar la diversitat, l'abast, la qualitat i la quantitat de coneixement lliure. Promovem l’equitat del coneixement alineada amb la direcció estratègica del moviment Wikimedia. Els nostres programes de finançament se centren en la presa de decisions descentralitzades, en els comitès regionals i en arribar a comunitats poc representades.

El nostre enfocament centrat en les persones es basa en els principis d'equitat i empoderament, col·laboració i cooperació i la promoció de la innovació i l'aprenentatge. Tenim quatre programes de finançament que donen suport a persones i organitzacions: el Fons de la Comunitat Wikimedia, el Fons d'Aliances Wikimedia, el Fons de Recerca i Tecnologia Wikimedia i les Beques d'Implementació de l'Estratègia del Moviment.

Programes de finançament

El Fons de la Comunitat és un programa unificat amb suport i finançament flexibles per a viquimedistes que treballen en l'equitat del coneixement alineada amb la direcció estratègica del Moviment.
El Fons d'Aliances, per a organitzacions alineades amb la missió en comunitats poc representades que vulguin col·laborar i amplificar la nostra feina.
El Fons de Recerca ofereix suport a persones, grups i organitzacions amb interessos de recerca sobre projectes Wikimedia.
Les Beques per a la Implementació de l'Estratègia del Moviment donen suport a projectes que prenen l'estat actual d'una iniciativa de l'Estratègia del Moviment i la fan avançar.

Els Fons de la Fundació Wikimedia compten amb el suport de l'equip de Recursos Comunitaris. El nostre equip proporciona suport regional consistent i contribueix en l'establiment d'una mentalitat d'aprenentatge. Entenem l'impacte mundial de la contínua pandèmia de la COVID-19 i la nostra primera prioritat és ser solidaris i tenir flexibilitat amb les comunitats de tot el món.

Altres programes de finançament

El Fons d'Equitat del Coneixement de la Fundació Wikimedia és un nou fons de 4,5 milions de dòlars dels EUA creat per la Fundació Wikimedia el 2020 per oferir subvencions a organitzacions externes que donen suport a l'equitat del coneixement tot abordant les desigualtats racials que impedeixen l'accés i la participació en el coneixement lliure.

Updates

Vegeu també