Jump to content

Pályázatok:Kezdőlap

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Grants:Start and the translation is 76% complete.
Outdated translations are marked like this.
Köszöntünk a Wikimédia Alapítvány Támogatásánál!
A Wikimédia Alapítvány Funds bemutatkozó videója

Az Wikimédia Alapítvány világszerte támogatja az egyéneket és szervezeteket, hogy növeljék a szabad tudás sokszínűségét, elérhetőségét, minőségét és mennyiségét. A Wikimédia mozgalom stratégiai irányvonalával összehangoltan támogatjuk a tudásegyenlőséget. Támogatási programjaink a decentralizált döntéshozatalra, a regionális bizottságokra és az alacsonyan képviselt közösségek elérésére fókuszálnak.

Emberközpontú megközelítésünk a méltányosság és a felhatalmazás, az együttműködés, valamint az innováció és a tanulás előmozdításának elveire épül. Három támogatási programunk van, amelyek magánszemélyeket és szervezeteket támogatnak: a Wikimédia Közösségi Támogatás, a Wikimédia Szövetségi Támogatás és a Wikimédia Kutatási és Technológiai Támogatás.

Támogatási programok

A Közösségi Támogatás egy egységes program, mely rugalmas támogatást és finanszírozást nyújt a mozgalom stratégiai irányvonalához igazodó tudásegyenlőségen dolgozó wikimédiások számára.
A Szövetségi Támogatás, az alacsonyabb képviselettel rendelkező közösségekben működő, missziójukkal összhangban álló szervezetek számára, melyek együtt kívánnak működni és munkánkat szeretnék erősíteni․
A Kutatási és Technológiai Támogatás a technológia, az eszközök és a kutatás fejlesztésére, hogy a hozzájárulások számára nyitottabb és hozzáférhetőbb környezetet teremtsen.
A Mozgalmi Stratégia Megvalósítási Támogatások olyan projekteket támogatnak, melyek egy adott Mozgalmi Stratégiai Kezdeményezés jelenlegi állapotát egy lépéssel előrébb viszik. Az ilyen támogatásban részesülő projektek lehetnek kicsik vagy nagyok, de mindegyiknek egy kezdeményezést kell előrevinnie.

A Wikimédia Alapítványi Támogatást a Közösségi Források csapata támogatja. Csapatunk következetes regionális támogatást nyújt, és hozzájárul a tanulási gondolkodásmód kialakításához. Tisztában vagyunk a folyamatos COVID-19 világjárvány világméretű hatásával, és elsődleges célunk, hogy szolidárisak legyünk és rugalmasak legyünk a közösségekkel szerte a világon.

Egyéb támogatási programok

A Wikimédia Alapítvány tudásegyenlőségi alapja egy új, 4,5 millió dolláros alap, melyet a Wikimédia Alapítvány 2020-ban hozott létre, hogy olyan külső szervezeteknek nyújtson támogatást, akik a tudásegyenlőséget támogatják a szabad tudáshoz való hozzáférést és az abban való részvételt akadályozó faji egyenlőtlenségek kezelése révén.

Updates

Lásd még