Субвенције:Почетак

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Grants:Start and the translation is 94% complete.
Добродошли у Фондове Викимедијине Задужбине
Wikimedia Foundation logo - vertical.svg

Задужбина Викимедија подржава појединце и организације широм света у повећају разноврсности, досега, квалитета и квантитета бесплатног знања. Промовишемо једнакост знања у складу са стратешким правцем Викимедијиног покрета. Наши програми финансирања су фокусирани на децентрализовано доношење одлука, регионалне комитете и допирање до недовољно заступљених заједница.

Наш приступ усредсређености на људе је изграђен на принципима једнакости и оснаживања, колаборацији и кооперацији, и промоције иновација и учења. Имамо три програма субвенција који подржавају појединце и организације: Фонд Викимедијине заједнице, Фонд Викимедијине алијансе и Викимедијин фонд за истраживање и технологију.

Видео представљање фондова Задужбине Викимедије

Програми финансирања

Adapted Wikipedia20symbol community2.svg
Фонд Викимедијине заједнице
Фонд заједнице је уједињени програм са флексибилном подршком и финансирањем за Викимедијанце који раде на једнакости знања у складу са Стратегијом заједнице.
Adapted Wikipedia20symbol knowledge.svg
Фонд Викимедијине алијансе
Фонд Викимедијине алијансе предвиђен је за организације са усклађеним мисијама у недовољно заступљеним заједницама које желе да сарађују и појачају наш рад․
Adapted Wikipedia20symbol chemistry.svg
Викимедијин фонд за истраживање и технологију
Фонд за истраживање и технологију намењен је за побољшање технологије, алата и истраживања како би се неговало окружење које ће боље реаговати и бити приступачније за доприносе.

Фондове Задужбине Викимедије подржава Тим за ресурсе заједнице. Наш тим обезбеђује доследну регионалну подршку и доприноси успостављању развоју учења. Разумемо утицај пандемије Ковид 19 широм света и наш први приоритет је да будемо солидарни и флексибилни са заједницама широм света.

Остали програми субвенционисања

Adapted Wikipedia20symbol book.svg
Субвенције за имплементацију Стратегије покрета
Субвенције за имплементацију Стратегије покрета подржавају пројекте који преузимају тренутно стање Иницијативе стратегије покрета и померају је један корак напред. Пројекти који се подржавају овим субвенцијама могу бити велики или мали, али сви они морају имати аргументацију да унапреде једну иницијативу.
Adapted Wikipedia20symbol world.svg
Стипендије за Викиманију

Individual scholarships: Stipends to support individuals attending the 2022 Wikimania to cover Wikimania-related expenses. All stipends are $200 USD.

Affiliate Scholarships: Support access to and participation in your community. Scholarships can be used to support a number of needs and activities to support access and participation in Wikimania 2022.

Adapted Wikipedia20symbol reading.svg
Фонд за Правичност знања
Фонд за Правичност знања Викимедијине Задужбине је нови фонд од 4,5 милиона америчких долара који је основала Викимедијина Задужбина 2020. године, како би обезбедила субвенције спољним организацијама које подржавају једнакост у знању тако што се баве расним неједнакостима које спречавају приступ и учешће у слободном знању.
Adapted Wikipedia20symbol computer.svg
Субвенције за Викимедијин хакатон
Позивамо чланове техничке заједнице и огранке да аплицирају за средства из Рапидних субвенција за организацију локалних састанака током или око Хакатона. Субвенције могу бити између 500 и 5.000 америчких долара. Имајте на уму да не можемо финансирати преко 5.000 долара по субвенцији, па планирајте у складу са тим. Рок за пријаву је 20. март 2022. године.
Adapted Wikipedia20symbol books.svg
Субвенције за Викимедијине едукативне пројекте

Такође погледајте

Navigation menu