Jump to content

Grants:Start/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Grants:Start and the translation is 100% complete.
Welkom op het Wikimedia Foundation Fonds!
Video-introductie van het Wikimedia Foundation Fonds

De Wikimedia Foundation ondersteunt individuen en organisaties over de hele wereld om de diversiteit, het bereik, de kwaliteit en de kwantiteit van vrije kennis te vergroten. We bevorderen kennisgelijkheid in lijn met de strategische richting van de Wikimedia-beweging. Onze financieringsprogramma's zijn gericht op gedecentraliseerde besluitvorming, regionale comités en het bereiken van ondervertegenwoordigde gemeenschappen.

Onze mensgerichte aanpak is gebaseerd op de principes van gelijkheid en empowerment en samenwerking en de bevordering van innovatie en leren. We hebben vier financieringsprogramma's die individuen en organisaties ondersteunen: het 'Wikimedia Community Fund', 'Wikimedia Alliances Fund', 'Wikimedia Research and Technology Fund' en 'Movement Strategy Implementation Grants'.

Financieringsprogramma's

Dit Gemeenschapsfonds is een verenigd programma met flexibele ondersteuning en financiering voor Wikimedianen die werken aan kennisgelijkheid in overeenstemming met de strategische richting van de Movement.
Dit fonds is voor organisaties die zijn afgestemd op de missie in ondervertegenwoordigde gemeenschappen en die willen samenwerken en ons werk willen versterken.
Het Research Fund biedt ondersteuning aan individuen, groepen en organisaties met onderzoeksinteressen op of over Wikimedia-projecten.
Dit fonds ondersteunt projecten die de huidige stand van zaken met een Movement Strategie Initiatief het een stap vooruit wil zetten.

De fondsen van de Wikimedia Foundation worden ondersteund door het Community Resources-team. Ons team biedt consistente regionale ondersteuning en draagt bij aan het tot stand brengen van een leermentaliteit.

Andere financieringsprogramma's

Het Wikimedia Foundation Knowledge Equity Fund is een fonds van 4,5 miljoen dollar dat in 2020 door de Wikimedia Foundation is opgericht om subsidies te verlenen aan externe organisaties die kennisgelijkheid ondersteunen door de raciale ongelijkheid aan te pakken die toegang en deelname aan vrije kennis voorkomt.

Updates

Zie ook