VisualEditor/Nyhetsbrev/2016/Oktober

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page VisualEditor/Newsletter/2016/October and the translation is 100% complete.


Les dette på et annet språkAbonneringslisten for dette flerspråklige nyhetsbrevet

VisualEditor
Visste du at?

Visste du at du enkelt kan flytte rundt på kolonner og rader i tabeller med VisualEditor?

Skjermbilde som viser en nedtrekksmeny med valg for redigering av tabellstrukturen

Velg en selle i kolonna eller raden du ønsker å flytte. Klikk så pilen ved begynnelsen av raden eller kolonna for å åpne nedtrekksmenyen (bildet). Velg enten «Flytt til venstre» eller «Flytt til høyre» for å flytte kolonna, eller «Flytt opp» eller «Flytt ned» for å flytte raden.

Du kan lese og hjelpe til å oversette brukerveiledningen, som har mer informasjon om bruk av VisualEditor.

Siden forrige nyhetsbrev har VisualEditor-teamet for det meste jobbet med en ny wikiteksteditor. De har også sluppet noen mindre nye funksjoner og et nytt kartredigeringsverktøy. Arbeidstavlen deres er tilgjengelig på Phabricator. Du kan finne lenker til listen over fullført arbeid for hver uke på mw:VisualEditor/Weekly triage meetings. Deres nåværende prioriteringer er å fikse feil, å slippe wikiteksteditoren som en betafunksjon, og forbedre språkstøtten.

Nylige endringer

  • Du kan nå gjøre tekst liten eller stor.[1]
  • Usynlige maler har blitt vist som et puslespillikon. Nå vises navnet på den usynlige malen ved siden av ikonet.[2] Et lignende funksjon vil vise den første delen av skjulte HTML-kommentarer.[3]
  • Kategorier vises på bunnen av siden. Om du klikker på kategoriene vil dialogvinduet for kategoriredigering åpnes.[4]
  • På mange wikier kan du nå legge til kart på sider. Gå til «Sett inn»-menyen og velg elementet «Kart». Discovery-avdelingen legger til nye funksjoner på dette området, blant annet «geoshapes». Du kan lese mer om dette på mediawiki.org.[5]
  • «Lagre»-knappen heter nå «Lagre siden» når du oppretter en side, og «Lagre endringer» når du redigerer en eksisterende side.[6] I fremtiden vil det stå «Publish page» i stedet for «Save page». Dette vil påvirke både VisualEditor og wikitekstredigering. Mer informasjon er tilgjengelig på Meta.
  • Bildegallerier bruker nå en visuell redigeringsmetode. Du kan se miniatyrbilder, legge til nye filer, fjerne uønskede bilder, endre rekkefølgen ved å dra og slippe, og legge til bildetekst til hvert bilde. Bruk «Valg»-fanen for å endre galleriets visningsmodus, bildestørrelser og legge til en tittel på galleriet.[7]

Fremtidige endringer

VisualEditor vil bli gjort tilgjengelig for alle bidragsytere på de siste 10 «fase 6»-Wikipedia-utgavene neste måned. Utviklerne vil gjerne vite om det føles naturlig å skrive på ditt eget språk i VisualEditor. Skriv eventuelle kommentarer og språket/språkene du har testet på tilbakemeldingstråden på mediawiki.org. Dette vil påvirke flere språk, inkludert thai, burmesisk og arameisk.

Teamet jobber med en moderne wikiteksteditor. Wikiteksteditoren for 2017 vil ligne på VisualEditor og vil kunne bruke Citoid-tjenesten og andre moderne verktøy. Dette nye redigeringssystemet vil kunne bli tilgjengelig som en betafunksjon på skrivebordsmaskiner i oktober 2016. Du kan lese om dette prosjektet i en generell statusoppdatering på Wikimedias epostliste.

La oss samarbeide

  • Om du ikke leser dette på det språket du foretrekker må du gjerne hjelpe til med oversettelser! Meld deg på oversettelsesepostlisten eller kontakt oss direkte, så vi kan varsle deg når neste utgave er klar. Thank you!

Elitre (WMF)