Jump to content

Fundraising 2010/Abbas Appeal/bg

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Аббас

[edit]
  • Моля, прочетете:
  • Личен апел
  • от редактора на Уикипедия Аббас
  • Послание от редактора на Уикипедия Аббас

Допринасям към Уикипедия винаги когато мога, като редактирам статии на английски език и суахили. Продължавам да се удивлявам, че е възможно тук в Кения да бъда част от една глобална общност, която заедно събира накуп цялото човешко познание. Искам да ви помоля вие също да допринесете към Уикипедия, като направите дарение, дори и ако можете да си позволите да отделите само няколко долара. Защото така и вие ще станете част от тази общност, също като мен, и защото това, което заедно изграждаме, е от значение.

Знанието е сила, но само когато е споделено. Младите хора в Кения знаят, че образованието е ключът към изхода от бедността. Там някъде има един свят, пълен с информация, но днес той е недостъпен за много хора.

За много деца в развиващия се свят е невъзможно да посещават училище. Учебниците им са безнадеждно остарели, а не могат да се позволят нови. Те отчаяно копнеят да бъдат част от глобалната общност и това е, което Уикипедия осъществява на практика.

Уикипедия е знание, което безплатно и свободно се споделя с всекиго. Тя се обновява постоянно и винаги е актуална. Тя е връзката между вас и мен, и всеки, който милее за знанието и иска да го сподели.

Просто си представете колко различно би било, ако учениците в кенийските училища имаха редовен достъп до Уикипедия. И това е само малка част от онова, което може да се случи, ако помогнете с дарение на Фондация Уикимедия.

Ние всички сме част от тази общност и всеки от нас има своите причини да помогне, за да се съхрани и утвърди Уикипедия. Каквито и да са личните ви причини, аз се надявам, че вие ще вземете участие в ежегодната дарителска кампания с дарение от 20 долара, 30 евро, 4000 йени или колкото средства можете да отделите, за да остане Уикипедия свободна и безплатна.

Всяко дарение е от значение. Благодаря ви, че допринасяте така, както можете.

Искрено ваш,

Аббас Махмуд

Момбаса, Кения