Jump to content

Fundraising 2010/Abbas Appeal/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Abbas

[edit]
  • Lees alstublieft:
  • Een persoonlijke oproep
  • van Wikipedia-editor Abbas
  • Een bericht van Wikipedia-editor Abbas

Ik draag zo vaak mogelijk bij aan Wikipedia door artikelen te bewerken in het Engels en het Swahili. Ik verbaas me er nog steeds over dat ik vanuit Kenia deel kan uitmaken van een wereldwijde gemeenschap die samenwerkt om alle menselijke kennis op één plaats te verzamelen.

Ik vraag jou om ook bij te dragen aan Wikipedia door een schenking te doen - zelfs als je maar enkele dollars of euro's kunt missen. En wel hierom: jij bent net als ik deel van deze gemeenschap en wat wij samen opbouwen is belangrijk.

Kennis is macht, maar alleen als de kennis gedeeld wordt. Jonge mensen in Kenia weten dat een opleiding de basis is om uit de armoede te komen. Er is erg veel informatie beschikbaar, maar het is vandaag de dag voor heel veel mensen nog onbereikbaar.

Voor veel mensen in ontwikkelingslanden is het niet mogelijk om naar school te gaan. Hun schoolboeken zijn hopeloos verouderd en ze kunnen zich geen nieuwe veroorloven. Zij willen heel graag deel uitmaken van de rest van de wereld - en Wikipedia maakt dat mogelijk.

Het is kennis die vrijelijk gedeeld wordt met iedereen. Het wordt continu bijgewerkt en is altijd actueel. Het is de verbinding tussen jou en mij en iedereen die geeft om kennis en die wil delen.

Stel je eens voor wat voor een verschil het zou maken als studenten op Keniaanse scholen regelmatig toegang zouden hebben tot Wikipedia. Dit is slechts een klein deel wat jij bijdraagt(?) als je geeft aan de Wikimedia Foundation.

We horen allemaal bij deze gemeenschap en eenieder van ons heeft zijn eigen redenen om bij te dragen aan de bescherming en het voortbestaan van Wikipedia. Wat je persoonlijke reden ook is, ik hoop dat je nu wilt deelnemen aan de jaarlijkse geldinzameling met een gift van $20, €30, ¥4,000, of wat je kunt om Wikipedia vrij te houden.

Het is belangrijk en het maakt een verschil. Bedankt voor je bijdrage in welke vorm dan ook.

Hoogachtend,

Abbas Mahmood

Mombasa, Kenya