Jump to content

Fundraising 2011/Jimmy Letter 001/sl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Sem prostovoljec.

Za delo, ki ga opravim na Wikipediji, ne dobim niti centa. Enako velja za več tisoč preostalih prostovoljnih urednikov in avtorjev. Ko sem ustanovil Wikipedijo, bi jo lahko osnoval kot dobičkonosno podjetje s prodajnimi oglasi, a sem se odločil ravnati drugače.

Trgovanje je v redu. Oglaševanje ni zlo. Vendar ne spada sem. Ne na Wikipedijo.

Wikipedija je nekaj posebnega. Je kot knjižnica ali javni park. Je kot tempelj za um. Je mesto, kamor lahko pridemo razmišljati, se učiti, deliti svoje znanje z drugimi. Je edinstven človeški podvig, prvi te vrste v zgodovini. Je humanitarni projekt s ciljem, da prinese enciklopedijo čisto vsakemu posamezniku na svetu.

Čisto vsakemu.

Če bi vsak, ki to bere, doniral po 5 USD (3,70 €), bi lahko akcijo zbiranja sredstev zaključili že danes. Vendar pa prav vsi niso pripravljeni ali zmožni donirati. Tudi s tem ni nič narobe. Vsako leto se ravno dovolj ljudi odloči prispevati in, ko dosežemo zastavljen cilj, zaključimo akcijo. Smo majhna organizacija in tekom let sem si zelo prizadeval, da bi nas ohranil ekonomične ter učinkovite. Mi izpolnjujemo svoje poslanstvo, nepotrebno zapravljanje pa prepuščamo drugim.

Da bi to še naprej počeli brez zatekanja k oglaševanju, potrebujemo Vas. Vi ste tisti, ki držite te sanje pokonci. Vi ste ustvarili Wikipedijo. Vi ste tisti, ki verjame, da je vredno imeti prostor za mirno razmišljanje in učenje.

Letos Vas prosimo, da razmislite o prispevku $5, $20, $50 ali kolikor pač lahko, da bi vzdržali in zaščitili Wikipedijo.

Hvala,

Jimmy Wales

Ustanovitelj Wikipedije