Jump to content

Fundraising 2011/Jimmy Letter 003/sl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Google naj bi imel skoraj milijon strežnikov, Yahoo! ima ekipo, ki šteje približno 13.000 ljudi. Mi imamo 679 strežnikov, naše osebje pa šteje le 95 ljudi.

Wikipedija in njene sestrske strani so po številu obiskov peto najbolj obiskano spletišče na svetu. Vsak mesec služi 470 milijonom ljudi, ki skupaj opravijo več milijard ogledov strani.

S komercialnostjo ni nič narobe. Oglaševanje ni zlo. Kljub vsemu pa ne sodi sem. Ne na Wikimedijo.

SITENAME je nekaj posebnega. Je kot knjižnica ali javni park. Je tempelj človeškega uma, prostor, kamor se lahko zatečemo, da razmišljamo, se učimo ali delimo svoje znanje z drugimi.

Ko sem ustanovil Fundacijo Wikimedija, bi jo lahko oblikoval kot dobičkonosno družbo z oglasnimi parolami, a sem se odločil, da bom ravnal drugače. Vsa ta leta smo trdo garali, da bi projekt ostal kar se da varčen in kompakten. Izpolnjujemo svoje poslanstvo, potratnost pa prepuščamo drugim.

Če bi vsak, ki to bere, daroval pet dolarjev, bi bilo treba prispevke zbirati le en dan v letu. A vsi ne bodo prispevali, marsikdo tega ne zmore. S tem ni nič narobe. Vsako leto se za darovanje odloči ravno dovolj ljudi.

Vesel bom, če letos razmislite, ali lahko tudi vi prispevate 5 dolarjev, 10 evrov, 1000 jenov ali kolikorkoli si pač lahko privoščite in nam s tem pomagate še naprej varovati in ohranjati Wikimedijine projekte.

Hvala,

Jimmy Wales,
ustanovitelj Wikipedije