Jump to content

Innsamlingsaksjon 2012/Oversettelse/Oppfordring fra Poongothai

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Poongothai Appeal and the translation is 100% complete.

1 Da jeg skulle gå av med pensjon, var sønnen min bekymret for at jeg skulle bli rusten, så han introduserte meg for Wikipedia. Han forklarte meg at alle kunne bidra og viste meg hvordan.

Siden da har jeg skrevet artikler om andregradsfunksjoner, sannsynlighetslære, grafer og mye mer. Til sammen har jeg 7 000 redigeringer bak meg nå.

Jeg skriver på tamilsk, som er mitt yndlingsspråk og morsmål, et språk som brukes av 85 millioner mennesker over hele verden. Jeg har også lastet opp mer enn 6 000 lydfiler til Wiktionary-ordboken, for å demonstrere korrekt uttale av vanlige tamilske ord. Nå kan flere mennesker ta del i dette vakre språket.

Som lærer og mor hadde jeg det bestandig travelt, men nå som jeg har blitt pensjonert og barna mine er godt voksne, har tiden min blitt fullt og helt min egen. Og hver dag bruker jeg tid på Wikipedia.

Jeg gjør det frivillig. Ingen betaler meg for det. Å hjelpe med å redigere Wikipedia er blitt en livsoppgave for meg. Selv om jeg ikke lenger befinner meg i klasserommet, kan jeg fremdeles gjøre det jeg bryr meg mest om: å hjelpe en ny generasjon å lære - på det språket jeg elsker.

Alle har noe de kan dele. Gi en gave på $5, $20 eller $50 for å bidra til at Wikipedia kan blomstre.

Bio

Poongothai Balasubramanian bor i Coimbatore i Tamil Nadu, hvor hun har arbeidet som lærer i mange år. Hun begynte å redigere Wikipedia i 2010. Siden da har hun opprettet 250 artikler og tatt opp uttale av 6000 ord. Brukernavnet hennes på Wikipedia er inspirert av hennes favorittroman: Drep ikke en sangfugl.