Jump to content

Fundraising 2012/Translation/Poongothai Appeal/Poongothaijin poziv/sl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Poongothai Appeal and the translation is 100% complete.

1 Po upokojitvi je sina skrbelo, da bom zarjavela, zato me je seznanil z Wikipedijo. Razložil mi je, da lahko k njej prispeva vsakdo, in mi pokazal, kako.

Odtlej pišem članke o kvadratnih funkcijah, verjetnosti, grafih in drugem. Vsega skupaj sem opravila 7000 urejanj.

Pišem v tamilščini, svojem najljubšem jeziku in maternem jeziku, ki ga govori okrog 85 milijonov ljudi po vsem svetu. Poleg tega sem v Wikislovar naložila več kot 6.000 zvočnih datotek, ki ponazarjajo pravilno izgovorjavo pogostih tamilskih besed. Zdaj se lahko v tem čudovitem jeziku sporazumeva še več ljudi.

Kot učiteljica in mati sem vedno zaposlena. Vendar imam zdaj, ko sem se upokojila in so moji otroci odrasli, svoj čas na razpolago zase – vseh svojih 24 ur! Vsak dan pa preživim na Wikipediji.

Sem prostovoljka. Nihče me ne plačuje. Vendar je sodelovanje pri urejanju Wikipedije postalo moje življenjsko delo. Čeprav nisem v učilnici, še vedno počnem tisto, za kar mi je najbolj mar: novi generaciji učencev pomagam pri učenju v jeziku, ki ga ljubim.

Vsak ima kaj, kar lahko prispeva. Prosim, darujte 5, 20 ali 50 evrov za uspeh Wikipedije.

Bio

Poongothai Balasubramanian živi v mestu Coimbatore v indijski zvezni državi Tamil Nadu, kjer je dolga leta poučevala. Wikipedijo je začela urejati leta 2010. Od tedaj je ustvarila 250 člankov in posnela izgovorjavo šesttisočih besed. Njeno uporabniško ime v Wikipediji je navdihnil njen najljubši roman, Ubiti ptico oponašalko.