Jump to content

Insamling 2012/Översättning/Phoongothais vädjan

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Poongothai Appeal and the translation is 100% complete.

1 När jag gick i pension blev min son orolig att mina kunskaper skulle bli rostiga, så han visade mig Wikipedia. Han förklarade att alla kan bidra, och han visade mig hur.

Sedan dess har jag skapat artiklar om andragradsfunktioner, sannolikhetslära, tabeller, grafer och mer. Jag har gjort 7 000 redigeringar.

Jag skriver på tamil, mitt modersmål och favoritspråk, talat av 85 miljoner människor över hela världen. Jag har även laddat upp mer än 6 000 ljudfiler till Wiktionary med korrekt uttal av vanliga tamilska ord. Nu kan fler människor ta del av detta vackra språk.

Som lärare och mor var jag alltid upptagen. Nu när jag pensionerats och mina barn är vuxna äger jag min egen tid, dygnet runt! Och varje dag tillbringar jag tid på Wikipedia.

Jag är volontär och får ingen ersättning, men att hjälpa till att redigera Wikipedia har blivit mitt livsverk. Även om jag inte längre befinner mig i klassrummet gör jag fortfarande det jag bryr mig mest om: jag hjälper en ny generation elever att lära sig, på det språk jag älskar.

Alla har något de kan dela med sig av. Donera gärna 50:-, 100:- eller 250:- för att hjälpa Wikipedia frodas.

Bio

Poongothai Balasubramanian bor i Coimbatore, Tamil Nadu, där hon arbetat som lärare i många år. Hon började redigera på Wikipedia 2010. Sedan dess har hon skapat 250 artiklar och spelat in uttal för 6 000 ord. Hennes användarnamn på Wikipedia inspirerades av hennes favoritroman: Dödssynden (To Kill A Mockingbird).