Prijeđi na sadržaj

Glavna stranica

Izvor: Meta

Meta−Wiki

Dobro došli na Meta‑Wiki, globalno mrežno mjesto zajednice za projekte Zaklade Wikimedije i srodnih projekata, a koji sežu od koordinacijskih i dokumentacijskih do planiranja i analize.

Na koordinaciju su fokusirani i drugi metawikiji, kao što je Wikimedia Outreach (Obuhvaćajući Wiki), koji su specijaliziranim projektima s korijenima na Meta-Wikiju. Povezane rasprave odvijaju se također na wikimedijinim distribucijskim listama (posebice na wikimedia-l, uz njezin ekvivalent u obliku slabije prometne liste WikimediaAnnounce), kanalima IRC-a na Liberi, pojedinačnim wikijima wikimedijinih podružnica i ogranaka te inim mjestima.

Trenutačna događanja Zahtjevi

Kolovoza 2024

7. kolovoza – 10. kolovoza: Wikimania 2024 in Katowice, Poland.

Srpnja 2024

28. srpnja: Strategic Wikimedia Affiliates Network online meeting on Movement Charter results
26. srpnja: Deadline for in-person Wikimania registrations. Remote participants may sign up anytime.
20. srpnja–3. kolovoza: Universal Code of Conduct Coordinating Committee special election: Community questions for candidates period
10. srpnja–19. srpnja: Universal Code of Conduct Coordinating Committee special election: Call for candidates
15. srpnja: The new Community Wishlist is open for new wish submissions. From now on, it will be possible to submit new wishes at any time. The team working on the Wishlist encourages users to submit a wish in their native language.

Lipnja 2024

25. lipnja–26. kolovoza: 2024 Board election: Pre-onboarding and campaign period
Zajednica i komunikacija Ključna pitanja i kolaboracija
Zaklada Wikimedije, Meta-Wiki i njezini sestrinski projekti
Zaklada Wikimedija je sveobuhvatna neprofitna organizacija u čijem se vlasništvu nalaze Wikimedijini poslužitelji, kao i domene, logotipi i zaštitni znakovi svih Wikimedijinih projekata i MediaWikija. Meta-Wiki je koordinacijski wiki različitih Wikimedijinih wikija.