SWViewer/nb

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page SWViewer and the translation is 100% complete.

SWViewer (direktlänk) er en användarvänlig webbapplikation som anvendes for å oppdage og gjenopprette hærverk, spam og andre typer av destruktiva endringer over ulike Wikimediaprojekt. Med et enkelt og intuitivt brukergrensesnitt kan du overvåke endringer i sanntid. Ved å gjøre det gir det mye av egenskaper; som for eksempel tilbakestilling, spam, og redigere kilden.

Installasjon

Rediger forskjellsskjerm på skrivebordet
Rediger forskjellsskjerm på mobil

For å åpne programmet i nettleseren (testet i Chrome, Firefox, Safari), klikk på følgende knapp:

Åpne i nettleseren

Installer PWA

Hvis du bruker Google Chrome eller Chromium-basert nettleser, du kan installere SWViewer som en WebApp på skrivebordet så vel som mobil, instruksjonene for dette er som følger:

Installer brukerskript

SWViewer.js er et användarskript som i prinsipp legger til en link under "Verktøy"-seksjonen på sidefeltet for å få enkel tilgang til SWViewer-verktøyet ifra som side som helst.

Krav

SWViewer kan kun brukes av redaktører med et Wikimedia-konto. I tillegg må kontoen oppfylle noen kvalifikasjoner for å redusere sannsynligheten for at brukere feilidentifiserer hærverk. Kontoen må ha tilbakeføring av prosjektet de vil bruke eller global tilbakeføring.

applikasjonen fungerer i to moduser kalt global kø og lokal kø.

Global kø mottar redigeringer fra små wikier pluss noen ytterligere wikier og aktivert som standard for stewards, globale sysops og globale rollbackers.

Lokal kø er aktivert når en bruker ikke har noen global brukerrettighet, men har tilbakerulling på ett eller flere prosjekter. I den lokale køen vil brukere kun få redigeringer der de har tilbakerullingstillatelser. Brukere som ikke har globale rettigheter kan også aktivere global kø fra innstillinger og utføre angre, men de bør ha 1000 redigeringer globalt (unntatt testwikier) og bør ikke ha mer enn én aktiv blokker.

Funksjoner

Følgende funksjoner gjør SWViewer særegen:

  1. Kors-wiki patrullering: SWViewer bruker EventStreams for å få redigeringer, og siden EventStreams har redigeringer fra alle WMF-wikier, kan den brukes på alle wikier eller kombinasjoner av wikier.
  2. Enkelt grensesnitt: SWViewers grensesnitt er minimalt. Dette er på grunn av en tro på at SWViewer bør fokusere utelukkende på hærverk/fjerning av søppelpost, i stedet for å bli en generell ramme for et mangfold av ukonstruktive redigeringer. Når mer informasjon er nødvendig, lenker grensesnittet til relevante wiki-sider, som åpnes i en vanlig nettleser.
  3. Kryssplattform: SWViewer er hovedsakelig utviklet i JavaScript og PHP og vert på Toolforge, og er på tvers av plattformer. Den kan enkelt brukes på alle enheter inkludert mobiltelefoner, og har et mobilvennlig grensesnitt.

Tilbakemelding

Brukerboks

SWViewer-brukere kan legge til brukerboksen på siden deres. Du vil også bli oppført i Wikimedianere som bruker SWViewer.

Code Result
{{Template:User SWViewer}}
This user uses SWViewer to revert vandalism.
Usage

Se også