Jump to content

SWViewer/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page SWViewer and the translation is 100% complete.

SWViewer (direct link) is een gebruiksvriendelijke webapplicatie dat wordt gebruikt om vandalisme, spam en andere vormen van ongewenste bewerkingen op verschillende Wikimedia projecten te detecteren en terug te draaien. Met een simpel en intuïtieve interface, kunt u bewerkingen in realtime monitoren. Daarbij biedt het veel functies; zoals rollback, snelle verwijdering en bron bewerken.

Installatie

Wijzigingencontrole op desktop
Wijzigingencontrole op een mobiel

Om de applicatie in de browser te openen (getest op Chrome, Firefox, Safari), klik op de volgende link:

Open in browser

Installeer PWA

Indien u gebruik maakt van Chrome of een op Chromium gebaseerde browser, kunt u SWViewer als een WebApp op zowel desktop als mobiel installeren. Instructies:

Installeer gebruikersscript

SWViewer.js is een gebruikersscript dat in feite een link toevoegt onder het gedeelte "Hulpmiddelen" in de zijbalk om gemakkelijk op elke pagina toegang te krijgen tot het hulpmiddel SWViewer.

Vereisten

SWViewer mag alleen gebruikt worden door bewerkers met een Wikimedia-account. Bovendien moet het account aan een aantal kwalificaties voldoen om de kans te verkleinen dat gebruikers vandalisme verkeerd identificeren. Het account moet een rollback hebben voor een project dat ze willen gebruiken of globale rollback.

De applicatie werkt in twee modi genaamd globale queue en lokale queue.

Globale queue ontvangen bewerkingen van kleine wiki's en enkele extra wiki's en zijn standaard ingeschakeld voor stewards, globale sysops en globale rollbackers.

Lokale queue is ingeschakeld wanneer een gebruiker geen globale gebruikersrechten heeft, maar een rollback heeft op één of meer projecten. In de lokale queue krijgen gebruikers alleen bewerkingen waar ze rollback hebben. Gebruikers die geen globale rechten hebben, kunnen ook de globale queue inschakelen via de instellingen en ongedaan maken, maar ze moeten 1000 bewerkingen hebben globaal (behalve testwiki's) en mogen niet meer dan één actieve blokkade hebben.

Functies

De volgende functies maken SWViewer onderscheidend:

  1. Cross-wiki patrolling: SWViewer gebruikt EventStreams om bewerkingen te krijgen en aangezien EventStreams bewerkingen heeft van alle WMF-wiki's, kan het worden gebruikt op elke wiki of combinatie van wiki's.
  2. Eenvoudige interface: De interface van SWViewer is minimaal. Dit komt doordat SWViewer denkt dat het uitsluitend moet gaan om vandalisme/spam verwijdering, in plaats van een algemeen kader voor een verscheidenheid aan ongewenste bewerkingen te worden. Wanneer meer informatie nodig is, biedt de interface links naar relevante pagina's van de wiki, die in een normale webbrowser worden geopend.
  3. Cross-platform: SWViewer is voornamelijk ontwikkeld in JavaScript, PHP en gehost op Toolforge, en is cross-platform. Het kan gemakkelijk worden gebruikt op elk apparaat, inclusief mobiele telefoons, en heeft een mobielvriendelijke interface.

Feedback

Gebruikersboxen

SWViewer-gebruikers kunnen de gebruikersbox toevoegen aan hun pagina. U wordt ook vermeld in Wikimedianen die SWViewer gebruiken.

Code Result
{{Template:User SWViewer}}
This user uses SWViewer to revert vandalism.
Usage

Zie ook