Translation requests/WMF/Local chapters/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search

Plaatselijke afdelingen[edit]

Wereldkaart met de landen die een plaatselijke afdeling hebben (in blauw)

De Wikimedia-projecten hebben een internationaal bereik en hebben al een aanzienlijke uitwerking gehad op de wereld. Om dit succes voort te zetten op organisatorisch gebied is Wikimedia bezig een internationaal netwerk van verenigde organisaties op te bouwen. Er zijn momenteel Wikimedia-afdelingen in 38 landen.

Plaatselijke afdelingen zijn zelfstandige organisaties die de doelstellingen van de Wikimedia Foundation delen en hen steunen binnen een bepaald geografisch gebied. Zij steunen de Wikimedia Foundation, de Wikimedia-gemeenschap en de Wikimedia-projecten op verschillende wijzen - door geldinzameling, door het organiseren van plaatselijke evenementen en door bekendheid geven aan Wikimedia en de Free Culture. Zij fungeren ook als contactpunt dat in staat is aan plaatselijke behoeftes te voldoen, voor de vrijwilligersgemeenschap en mogelijke partners en ondersteuners.

Als u vragen hebt over plaatselijke afdelingen of er wellicht een wilt beginnen in uw land, aarzel dan niet contact op te nemen met het Afdelingencomité. Voor meer informatie over bestaande en geplande plaatselijke afdelingen, lees dan de Wikimedia-afdelingen-pagina.

Merk op dat de plaatselijke afdelingen zelfstandige verenigingen zijn die juridisch geen controle of verantwoordelijkheid hebben voor de websites van de Wikimedia Foundation en vice versa.

Flag of Argentina.svg Argentinië: Wikimedia Argentina[edit]

Wikimedia Argentina, opgericht op 1 september 2007 te Buenos Aires, Argentinië, is de Argentijnse afdeling van Wikimedia en een vereniging zonder winstoogmerk onder de burgerlijke code van Argentinië. Officiële website: www.wikimedia.org.ar.

Flag of Australia.svg Australië: Wikimedia Australia[edit]

Wikimedia Australia is een vereniging zonder winstoogmerk die goedgekeurd is door de overheid in de staat Victoria in augustus 2008. Het werd goedgekeurd door de Wikimedia Foundation op 1 maart 2008. Officiële website: www.wikimedia.org.au.

Flag of Austria.svg Oostenrijk: Wikimedia Österreich[edit]

Wikimedia Österreich werd opgericht in februari 2008. Officiële website: www.wikimedia.at.

Flag of Brazil.svg Brazilië: Wikimedia Brasil[edit]

Instituto Wikimedia Brasil is een vereniging zonder winstoogmerk die goedgekeurd is door de Wikimedia Foundation als Braziliaanse afdeling. Officiële website: www.wikimedia.org.br of de pagina op Meta-Wiki.

Flag of the Czech Republic.svg Tsjechische Republiek: Wikimedia Česká republika[edit]

Wikimedia Česká republika werd opgericht in maart 2008. Officiële website: www.wikimedia.cz.

Denmark Denemarken: Wikimedia Danmark[edit]

Wikimedia Danmark is de Deense afdeling van de Wikimedia Foundation. Het werd opgericht op 14 maart 2009 en werd officieel ingeschreven op 3 juli 2009. Officiële website: http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Danmark

Flag of France.svg Frankrijk: Wikimédia France[edit]

Wikimédia France, opgericht op 23 oktober 2004 te Parijs, is een vereniging zonder winstoogmerk onder de Franse wet van juli 1901. Officiële website: www.wikimedia.fr.

Flag of Germany.svg Duitsland: Wikimedia Deutschland[edit]

Wikimedia Deutschland – Gesellschaft zur Förderung Freien Wissens e.V. (Wikimedia Duitsland - gemeenschap voor de bevordering van de vrije kennis) werd opgericht op 13 juni 2004 te Berlijn als Wikimedia's eerste plaatselijke afdeling. Eind 2006 telde de vereniging meer dan 300 leden. Zij nam ondere andere het initiatief tot een aantal samenwerkingsverbanden, zoals met Directmedia Publishing, de uitgever van de Duitse Wikipedia-DVD, en de Deutsche Bibliothek. Giften aan Wikimedia Deutschland zijn in Duitsland belastingaftrekbaar. Meer informatie is te vinden op de officiële website: www.wikimedia.de.

Flag of Hong Kong.svg Hong Kong: 香港維基媒體協會[edit]

Wikimedia Hong Kong Limited (Chinees: 香港維基媒體協會有限公司) is de plaatselijke afdeling van Wikimedia in de speciale administratieve streek van Hong Kong. Het werd opgericht op 14 juli 2007 te Hong Kong en werd officieel ingeschreven op 18 september 2007. Het werd erkend door de Foundation op 1 maart 2008. Officiële website in het Engels en het Traditioneel Chinees: wikimediahk.org.

Flag of Hungary.svg Hongarije: Wikimédia Magyarország[edit]

Wikimédia Magyarország Egyesület is opgericht in september 2008 met als doel het nastreven van de missie van de Wikimedia Foundation als een vereniging met publiek belang. Deze afdeling is in november 2008 erkend door de Wikimedia Foundation. Officiële website: wikimedia.hu.

Flag of Indonesia.svg Indonesië: Wikimedia Indonesia[edit]

Wikimedia Indonesia is een vereniging zonder winstoogmerk die ingewijd is op 5 september 2008 in Jakarta, Indonesië en goedgekeurd is als Wikimedia-afdeling op 7 oktober 2008. Officiële website: www.wikimedia.web.id.

Flag of Israel.svg Israel: Wikimedia Israel[edit]

Wikimedia Israel (Hebreeuws: ויקימדיה-ישראל, Arabisch: ويكيمديا إسرائيل) is de Israëlisch afdeling van Wikimedia. De afdeling was officieel geregistreerd op 26 juni 2007 na een proces van organisatie dat begon op 15 december 2006 toen het idee voorgesteld werd op een bijeenkomst van de plaatselijke wikigemeenschap. Officiële website in het Hebreeuws, Arabisch en Engels: www.wikimedia.org.il.

Flag of Italy.svg Italië: Wikimedia Italia[edit]

Wikimedia Italia - Associazione per la diffusione della conoscenza libera is de Italiaanse afdeling van Wikimedia die opgericht is op 17 juni 2005 in Canino. Officiële website: www.wikimedia.it.

Flag of the Netherlands.svg Nederland: Wikimedia Nederland[edit]

Vereniging Wikimedia Nederland werd op 27 maart 2006 te Eindhoven opgericht. Officiële website: wmnederland.nl.

Flag of Poland.svg Polen: Wikimedia Polska[edit]

Stowarzyszenie Wikimedia Polska (Vereniging Wikimedia Polen) is de Poolse afdeling van Wikimedia. Ze is opgericht op 14 augustus 2005 en geregistreerd op 18 november. Officiële website: pl.wikimedia.org.

Flag of Norway.svg Noorwegen: Wikimedia Norge/Noreg/Norga[edit]

Wikimedia Norge (Bokmål en Nynorsk: Wikimedia Noreg, Noordelijk Sami: Wikimedia Norga) is de Noorse afdeling van Wikimedia die werd opgericht op 20 oktober 2007 en werd geregistreerd in september 2008. Officiële website: Meta-Wiki.

Flag of Russia.svg Rusland: Викимедиа Россия[edit]

Викимедиа РУ (Wikimedia RU) werd goedgekeurd in mei 2008. Officiële website: www.wikimedia.ru.

Flag of Serbia.svg Servië: Wikimedia Србије[edit]

Wikimedia Србије is de Servische afdeling van Wikimedia die opgericht werd op 3 december 2005 en bijna twee maanden later geregistreerd werd. Officiële website: rs.wikimedia.org.

Flag of Sweden.svg Zweden: Wikimedia Sverige[edit]

Wikimedia Sverige is de Zweedse afdeling van Wikimedia. Het werd opgericht op 20 oktober 2007 en goedgekeurd op 11 december 2007. Officiële website: se.wikimedia.org.

Flag of Switzerland.svg Zwitserland: Wikimedia CH[edit]

Wikimedia CH - Verein zur Förderung Freien Wissens is de Zwitserse afdeling van Wikimedia die opgericht werd te Olten op 14 mei 2006. Officiële website: www.wikimedia.ch.

Flag of the Republic of China.svg Taiwan: 中華民國維基媒體協會[edit]

Wikimedia Taiwan (Chinees: 中華民國維基媒體協會) is de Taiwanese afdeling van Wikimedia die geregistreerd werd op 11 februari 2007 in Taipei, Taiwan na een proces van organisatie dat begon op 19 februari 2006 en goedgekeurd werd als een Wikimedia-afdeling door de Wikimedia Foundation op 4 juli 2007. De officiële website is www.wikimedia.tw en zal zowel in het Engels als in het Chinees beschikbaar zijn.

Ukraine Oekraïne: Вікімедіа Україна[edit]

Wikimedia Oekraïne Gemeenschapsvereniging (Ukrainian: громадська організація «Вікімедіа Україна») werd opgericht op de First Annual Meeting op 31 mei 2009. Op 3 juli 2009 werd de afdeling goedgekeurd door de Wikimedia Foundation. Op 13 juli 2009 werd Wikimedia Oekraïne geregistreerd bij het ministerie van Justitie. Officiële website: www.wikimedia.org.ua

Flag of the United Kingdom (3-5).svg Verenigd Koninkrijk: Wikimedia UK[edit]

Wiki Education Resources Ltd, t/a Wikimedia UK is de afdeling binnen het Verenigd Koninkrijk van Wikimedia die opgericht is op 14 februari 2006. Officiële website: www.wikimedia.org.uk.

United States Verenigde Staten, New York City: Wikimedia New York City[edit]

Wikimedia New York City is een sub-nationale afdeling van Wikimedia in de Verenigde Staten, erkend door de Wikimedia Foundation op 12 januari 2009. Officiële website: http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_New_York_City