Jump to content

Desactivar skins antiquats

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Turning off outdated skins and the translation is 52% complete.
Outdated translations are marked like this.

Per a fer un millor ús dels nostres limitats recursos, del 15 al 24 d'abril de 2013 totes les aparences diferents a {{int:Skinname-vector}, MonoBook, Modern i Cologne Blue seran permanentment eliminades de MediaWiki i per tant de tots els wikis de Wikimedia. Si el vostre compte està configurat per a fer servir alguna d'aquestes aparences obsoletes,[1] serà canviada automàticament per l'aparença per defecte del wiki (que habitualment és Vector).

aparença Nostalgia, un dels skins que serà eliminat

Quanta gent es veurà afectada pel canvi?

Al voltant del 0,53% del usuaris actius de Wikimedia i el 0,39% del usuaris amb més de 1.000 edicions. També afectara al 0,31% dels usuaris que ja no són actius (sense cap edició ni entrada en els últims 6 mesos). Un resum estadístic està disponible aquí.

Què he de fer?

Si actualment feu servir Monobook, Modern, Cologne Blue o Vector (o si no heu canviat mai aquesta configuració) això no us afectarà en absolut i no heu de fer res. Si feu servir una aparença antiga i no us importa fer sevir l'aparença per defecte tampoc heu de fer res.

D'altra banda, podeu anar a Special:Preferences en la configuració Personal a la part superior de cada pàgina, triar la segona pestanya ("Aparença") i triar entre "Vector", "Monobook", "Modern" o "Cologne Blue". Després fer clic a "Desa les preferències" al final de la pàgina. Si no esteu segurs de quina aparença fer servir podeu seguir el mateix consell.

Per què ho feu?

El principal motiu és que estem creant noves funcionalitats –notificacions inter-wiki, millors formes de patrullar pàgines noves, pàgines de discussió més fàcils d'utilitzar i altres– i això vol dir que hem de tractar d'integrar-les en totes les aparences. No podem substituir un programari vell per un de nou que no funcioni per a una part de la comunitat: simplement no és acceptable.

El problema és que, pel fet de tenir tantes aparences velles, el seu manteniment amb nous desenvolupaments resulta costós en termes de temps de dedicació (i també en termes de fons dels donants). Quant més temps hem de passar per fer que alguna cosa funcioni en nou o deu aparences diferents, menys temps tenim per crear noves funcionalitats o mantenir el programari existent. Això també limita les coses que realment podem fer, ja que algunes funcionalitats força útils simplement no funcionarien amb aparences del 2001 o 2002. La conclusió és que hem de triar entre crear molt lentament un programari limitat, trencar la continuïtat del lloc web per a part de la comunitat o desactivar aparences. Hem triat la tercera opció.

Per què conserveu aquestes quatre aparences?

Les aparences que per ara mantindrem disponibles –Vector, Monobook, Modern i Cologne Blue– han estat seleccionades perquè actualment funcionen amb les funcionalitats que proporcionem. Vector és l'aparença oficial que proporcionem i que mantenim actualitzada per a tots els nous desenvolupaments i per corregir anomalies. Les altres tres (Monobook, Modern i Cologne Blue) són mantingudes principalment per desenvolupadors voluntaris que dediquen el seu temps per a que segueixin disponibles. A la Fundació Wikimedia tractarem de garantir que la «degradació» sigui suau en aquestes tres aparences més velles, de manera que les funcionalitats noves siguin operatives fins a cert punt. Amb el temps, però, si donen problemes pot ser que també necessitem desactivar-les.

No són les aparences velles millors per qui té connexions o ordinadors lents?

No. Havia passat que les aparences antigues comportaven menys codi i per tant eren millors per gent amb ordinadors lents o connexions a Internet pobres. Tanmateix, des del 2011 un canvi tècnic ha fet que això ja no sigui així i la diferència és insignificant (com a molt alguns kilobytes o sota el 5% de la càrrega d'una pàgina típica).

On the other hand, Vector and Monobook use several background images (unlike, for example, the Classic/Standard skin), which might slightly increase CPU load. Modern and Cologne Blue are free of this issue.

Customized JS/CSS scripts, written to mimic the old skins, will also cause additional download time.

A mi m'agraden algunes coses d'una de les aparences velles – què puc fer?

Totes les aparences permeten modificar-les amb configuracions personalitzades d'usuari. Si ho desitgeu, podeu modificar una de les aparences disponibles per recrear elements d'una altra aparença. Això us permetrà mantenir els elements que us agraden particularment i altres usuaris potser us hi poden ajudar. Podeu demanar ajuda als companys en la pàgina de discussió comunitària del vostre wiki local, igual que per altres configuracions personals.

If you need help, please post clear, actionable, and discrete requests to Tech describing which specific feature from an older skin you would like to see in a newer skin. For example, "I was using the Classic skin and I'd like to use Monobook now. How do I adjust the font to be serif instead of sans-serif?"

Notes

  1. ⧼Skinname-chick⧽, ⧼Skinname-standard⧽, ⧼Skinname-myskin⧽, Nostalgia i ⧼Skinname-simple⧽.