Udfasning af forældede skins

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Turning off outdated skins and the translation is 95% complete.

For at kunne bruge vore begrænsede ressourcer bedre vil vi den 24.april 2013 permanent fjerne alle udseender ud over Vector legacy (2010), MonoBook, Modern og Cologne Blue fra MediaWiki og dermed alle Wikimedias wikier. Hvis din konto er sat op til at bruge et af de forældede udseender,[1] vil du automatisk blive overført til den standardudseendet på din wiki – Vector.

Nostalgia skin, en af de skins, vi fjerner

Hvor mange bliver berørt af dette?

Ca. 0,53% af de aktive Wikimediabrugere og ca. 0,39% af aktive brugere med flere end 1.000 redigeringer. Det vil også berøre 0,31% af Wikimediabrugere, som ikke længere er aktive (ingen redigeringer eller indlogninger i løbet af de seneste seks måneder). En fuldstændig, statistisk oversigt er tilgængelig.

Hvad skal jeg nødvendigvis gøre?

Hvis du brugte Monobook, Modern, Cologne Blue eller Vector (f.eks. hvis du aldrig har ændret denne indstilling), vil det overhovedet ikke berøre dig, og du behøver ikke at gøre noget som helst. Hvis du bruger en gammel skin og er tilfreds med at bruge den oprindelige skin (Vector) på hver wiki, behøver du ikke at gøre noget.

Men ellers kan du gå til Speciel:Indstillinger under Mine indstillinger øverst på hver side, klikke på den anden mulighed ("udseende"), og vælge én af "Vector", "Monobook", "Modern" eller "Cologne Blue", og så klikke på Gem indstillinger nederst på siden. Hvis du ikke er sikker på, hvilken skin du bruger, kan du følge samme fremgangsmåde for at finde ud af det.

Hvorfor gør vi det?

Den vigtigste grund er, at de nye muligheder, vi opbygger - inter-wiki bekendtgørelser, bedre måder at afpatruljere nye sider, diskussionssider, der er lette at bruge, og andet - kræver, at vi må forsøge at integrere dem i alle vore skins. Vi kan ikke erstatte gammel software med ny, som ikke virker sammen med størstedelen af fællesskabet: det er simpelthen ikke acceptabelt

Problemet er, at fordi vi har så mange gamle skins, så er programmering til understøttelse af dem kostbar i udviklingstid (og derfor i donormidler). Jo mere tid vi må bruge på at få noget til at virke sammen med ni eller ti skins, jo mindre har vi til at programmere nye muligheder eller til at vedligeholde vores eksisterende software. Det begrænser også de ting, vi faktisk programmerer, da nogle yderst nyttige muligheder simpelthen ikke kan arbejde sammen med skins fra 2001 eller 2002. Slutresultatet er, at vi må vælge mellem at producere en begrænset mængde software meget langsomt, at afbryde netstedet for størstedelen af vores fællesskab, eller at slukke for nogle skins; vi valgte det tredje.

Hvorfor beholder I disse fire skins?

De skins, vi opretholder som tilgængelige for tiden - Vector, Monobook, Modern og Cologne Blue – blev udvalgt fordi de for tiden virker sammen med de muligheder, vi stiller til rådighed. Vector er det officielle skin, som vi stiller til rådighed og holder up-to-date med alt ny udvikling og til at løse problemer. De andre tre (Monobook, Modern og Cologne Blue) understøttes hovedsagelig af frivillige udviklere, som giver af deres tid, så de kan holde disse skins tilgængelige. Vi på Wikimediafonden vil forsøge at sikre "yndefuld nedgradering" for disse tre skins, så ny funktionalitet vil fungere til en vis grad. Med tiden kan vi muligvis blive nødt til at slukke for dem også, hvis de bryder sammen.

Er de gamle skins ikke bedre for dem med langsomme forbindelser/comptere?

Som udgangspunkt nej. Det var engang sådan, at de gamle skins brugte mindre kode og derfor var bedre for dem med langsomme computere eller sløje forbindelser til internettet. Men fra 2011 betyder en teknisk ændring, at dette ikke længer er sandt, og forskellen er uden betydning (højst nogle få kilobytes eller under 5% af belastningen fra en typisk side).

På den anden side bruger Vector og Monobook flere baggrundsbilleder (i modsætning til, for eksempel, Classic/Standard skin), hvilket kan forøge CPU belastningen en smule. Modern og Cologne Blue har ikke disse problemer.

Specielle js/css scripts, skrevet til at efterligne gamle skins, vil også resulterer i forlænget download tid.

Jeg kan virkelig godt lide nogle ting ved en de gamle skins - hvad kan jeg gøre?

Alle skins tillader dig at modificere dem med bruger-specifikke tilpasninger ved hjælp af JavaScript og CSS. Du kan let modificere en af de gængse skins (f.eks. Vector eller Monobook) og genskabe elementer fra en anden skin (f.eks Classic eller Nostalgia). Dette gør det muligt for dig at bibeholde ting, som du holder særligt af fra skins som snart bliver udfaset.

If you need help, please post clear, actionable, and discrete requests to Tech describing which specific feature from an older skin you would like to see in a newer skin. For example, "I was using the Classic skin and I'd like to use Monobook now. How do I adjust the font to be serif instead of sans-serif?"

Bemærkninger

  1. ⧼Skinname-chick⧽, ⧼Skinname-standard⧽, ⧼Skinname-myskin⧽, Nostalgia og ⧼Skinname-simple⧽,