Jump to content

Global user pages/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Global user pages and the translation is 100% complete.
Verwijzing:
GUP

Globale (projectoverstijdende, 'Wikibrede ) gebruikerspagina's zijn gebruikerspagina's die op Meta worden vastgelegd en worden toegepast op andere wiki's van Wikimedia. Hiertoe behoren drie pagina's:

  1. Je gebruikerspagina op Meta wordt ook getoond op elk ander Wikimedia-project waar je nog geen lokale gebruikerspagina hebt.
  2. Je global.css bevat stijlen die worden geïmporteerd op elke wiki wanneer je daar ingelogd bent.
  3. Je global.js bevat scripts die worden geladen op elke wiki wanneer je daar ingelogd bent.

Je moet een projectoverstijgend account hebben om deze functies te gebruiken. De globale pagina's zullen alleen erven van wiki's waar uw een account heeft (zie lijst met verbonden accounts), dat betekent dat uw globale gebruikerspagina niet getoond wordt op wiki's die u nooit bezocht heeft.

Beheren van globale gebruikerspagina's en scripts

Globale gebruikerspagina, JS script en style sheet zijn standaard ingeschakeld en zodra deze pagina's zijn gemaakt, treden ze automatisch in werking. Voor meer informatie over het beheren van deze onderdelen, zie de documentatie:

Om te voorkomen dat uw Meta-Wiki gebruikerspagina globaal wordt weergegeven, kunt u het magische woord __NOGLOBAL__ toevoegen, die ook bepaalt of een link naar een gebruikerspagina op een externe wiki rood of blauw moet zijn.

Metawiki (deze wiki) gebruikt een misbruikfilter om te voorkomen dat de (globale) gebruikerspagina van een andere persoon wordt bewerkt door redacteurs zonder een verhoogd niveau van toestemming.

Lokale gebruikerspagina's

Je projectoverstijgende gebruikerspagina's worden niet getoond op specifieke wiki's als je daar al een lokale gebruikerspagina hebt.

Je kunt een verzoek doen om je lokale pagina's te laten verwijderen door een bot.

Transclusie en wikilinks

Deze pagina wordt weergegeven als een transclusie van de gebruikerspagina in Meta in je lokale wiki. Daarom, als je niet wilt dat een bepaalde tekst globaal wordt weergegeven, kun je de tag <noinclude></noinclude> gebruiken. Als je wilt dat een tekst alleen globaal wordt weergegeven, kunt u ook een tag <includeonly></includeonly> gebruiken.

Wiklinks voor je gebruikerspagina op Meta werken niet op een andere wiki, bijvoorbeeld: in User:Example, wanneer je linkt op User:Example/sandbox, in Wikidata gaat deze link naar d:User:Example/sandbox, niet naar je Meta zandbak, omgeleid. Je kan dit probleem omzeilen door m:User:Example/sandbox te gebruiken.

Inhoud

je globale gebruikerspagina mag geen inhoud bevatten die als ongepast wordt beschouwd op projecten waar deze wordt weergegeven (zie help over gebruikerspagina's voor meer informatie en voor interwikilinks naar taalhulppagina's). Gebruik a.u.b. Beleefdheid als een leidraad.

Vertaling

Hoewel je jouw gebruikerspagina niet automatisch kunt vertalen in de taal van de lokale inhoud, kunt je deze wel vertalen in de taal van de gebruikersinterface van de lezer (dat hoeft niet de standaardtaal van de wiki te zijn). Dit voegt bijvoorbeeld een gebruiker taalvak toe, en een zin die in het Duits of in het Engels is vertaald:

{{#babel:en|de-2}}
{{#switch:{{int:lang}}
 |de=Willkommen auf meiner Benutzerseite!
 |en=Welcome to my user page!
 |#default=Welkom op mijn gebruikerspagina!
}}

De tekst in elke taal kan elk aantal regels lang zijn, maar elke taal kan slechts één keer voorkomen binnen het blok #switch. Het blok #default mag niet worden gemist, omdat het de terugval is voor alle mogelijke talen die niet expliciet worden genoemd.

Meer complex voorbeeld

Zie ook