全域用户页面

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Global user pages and the translation is 71% complete.
快捷方式
GUP

全域用户页面可以在其他維基媒體計畫,一致顯示元维基的用户页面。它包含了三個頁面:

  1. 您的元維基用戶頁面將會顯示在任何您沒有本地用戶頁面的維基上。
  2. 您的global.css所包含的樣式將在您登入時被導入到所有維基。
  3. 您的global.js所包含的脚本將在您登入時於所有維基上被載入。

您必须建立全域帐戶去使用这些功能。 全域页面将只在您有未被分离的本地账户的wiki上继承显示(参见附加于您全域账户的账户列表)。这首先意味着您的全域用户页不会在您没有访问过的wiki上显示。

管理全域用户页及脚本

默認情況下,全域用戶頁、JS 腳本和樣式表將啟用,創建這些頁面后,它們將自動生效。有關管理和控制全域使用者頁面、文稿和樣式表的更多詳細資訊,請參閱文檔:

To prevent your Meta-Wiki userpage from appearing globally, you may add the __NOGLOBAL__ magic word, which also determines whether a link to a user page on a remote wiki should be red or blue.

在本地wiki移除本地用戶页並還原為全域用戶页

如果您已經在本地wiki上有用戶頁,則全域用戶頁不會顯示。

您可以請求讓機器人刪除您所有的本地用戶頁

Transclusion and wikilinks

This page is displayed as a transclusion of the userpage in Meta in your local wiki. Therefore, if you don't want a particular text to appear globally, you can use <noinclude></noinclude> tag. Also, if you want a text to appear only globally, you can use <includeonly></includeonly> tag.

Wikilinks for your userpage on Meta do not work on another wiki, for example: in User:Example, when you link on User:Example/sandbox, in Wikidata this link would be redirected to d:User:Example/sandbox, not your Meta sandbox. You can bypass this issue by using m:User:Example/sandbox.

内容

您的全域用户页不应包含在其显示的项目上,被认为不被接受的内容(参见Help:User page以获取更多信息)。

翻译

雖然無法自動將使用者頁面轉換為本地內容語言,但您可以將其轉換為讀者的使用者介面語言。例如,可以將添加 用戶語言框來翻譯成德語或英語的句子:

{{#babel:en|de-2}}
{{#switch:{{int:lang}}
 |de=Willkommen auf meiner Benutzerseite!
 |en=Welcome to my user page!
 |#default=Welcome to my user page!
}}

任何語言的文本的行數不限,但每種語言只能在#switch塊內發生一次。必須含有#default塊,因為它未明確提及所有可能語言的回退。

有關更複雜的示例,請參見 此頁面

参见