Strategy/Wikimedia movement/2017/Cycle 2/fi

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia movement/2017/Cycle 2 and the translation is 86% complete.
Revised dates
Cycle 1 (generate) Sensemaking Cycle 2 (debate) Final sensemaking Cycle 3 (Engage with New Voices content;
drafting group drafts the strategic direction)
Share and finalize Endorsement Phase 2
March 14–April 18 April 18–May 5 May 11–June 12 June 12–June 30 July August and September October Late 2017–2018

Vaihe 1: Tarkastele kaikkia 5 teemaa

Terveet, osallistavat yhteisöt

Vuoteen 2030 mennessä Wikimedia-vapaaehtoiskulttuuri on hauskaa, palkitsevaa ja osallistavaa sekä nykyisille osallistujille että uusille käyttäjille. Me toivotamme tervetulleiksi uudet vapaaehtoiset liikkeeseemme ja opastamme heitä varmistaaksemme, että he saavat hienon kokemuksen ja jatkossakin osallistuvat hankkeisiin. Kaikista eri taustoista tulevat ihmiset tuntevat olevansa osa ryhmien ja organisaatioiden verkostoa, joissa suhteet syvenevät. Tämän seurauksena liikkeemme kasvaa sekä kooltaan että luonteeltaan, kun projektimme kukoistavat kollektiivisen huolenpidon ansiosta.

Laajennettu aika (Teknologinen edistyminen)

Vuoteen 2030 mennessä Wikimedia-liike käyttää aktiivisesti teknologisia innovaatioita auttamaan vapaaehtoisia muokkaajia olemaan luovempia ja tuottavampia. Käytämme koneoppimista ja muotoilua hyväksemme tehdäksemme tieto helposti saatavaksi ja helpoksi käyttää. Parantaaksemme sisällön laatua ja määrä useammilla kielillä, vapaaehtoisilla muokkaajilla on esimerkiksi pääsy parempiin koneellisiin käännöksiin.

Aidosti maailmanlaajuinen liike

Vuoteen 2030 mennessä olemme aidosti maailmanlaajuinen liike. Erityisesti kiinnitämme huomion alueisiin, joita emme vielä ole palvelleet riittävästi: Aasia, Lähi-itä, Afrikka ja Latinalainen Amerikka. Työskentelemme yhdessä lukijayhteisöjen, avustajien ja yhteistyökumppaneiden kanssa näissä osissa maailmaa. Annamme tilaa uusille osallistumismuodoille, jotka heijastavat näitä alueita (lainaukset, viitteet ja muuta). Rakennamme tietoisuutta vapaan tiedon voimasta ja poistamme saatavuuden esteitä. Me tulemme rakentamaan tuotteita, jotka on sopeutettu näiden liikkeemme uusien jäsenien tarpeisiin.

Arvostetuin tiedon lähde

Työskentelemme kohti yhä tarkempaa ja todennettavissa olevampaa sisältöä. Vuoteen 2030 mennessä Wikimedian projektit nähdään korkealaatuisimpina, neutraaleimpina ja relevanteimpina tiedon lähteinä. Tulemme laajentamaan käytettävässä olevan tiedon syvyyttä ja pitämään yllä tarkistettavissa olevan ja neutraalin sisällön strandardeja. Autamme ihmisiä ymmärtämään, miten prosessimme tekevät meistä luotettavia. Näytämme ihmisille relevanteimman informaation milloin ja missä he sitä tarvitsevat.

Tieto-ekosysteemin sitoutuminen (Osallistuminen tietoverkkoon)

Rakennamme suhteita monien erilaisten järjestöjen kanssa, jotka omistautuvat ilmaisen tiedon ihanteille. Wikimedia-yhteisöt toimivat yhteistyössä liittolaisten kanssa, joita he eivät tienneet heillä olevan. Meidän sisältömme ja teknologiamme tulevat olemaan keskeinen osa formaalia ja informaalia koulutusta ympäri maailmaa. Teemme yhteistyötä johtavien koulutusalan, taiteen, viihteen, kansalaisyhteiskunnan, hallinnon, tieteen ja teknologian instituutioiden kanssa. Yhdessä tulemme kutsumaan mukaan uusia ihmisiä, jotka oppivat, luovat ja hoitavat yhä kasvavaa vapaan tiedon kirjastoa kaikille.

Vaihe 2: Päätä, mitkä teemat ovat sinulle tärkeimpiä osallistuaksesi keskusteluun

Ymmärrämme, ettei sinulla ehkä ole aikaa tai kiinnostusta osallistua kaikkiin teemoihin. Ymmärrämme tämän ja arvostamme osallistumista, jota pystyt tekemään. Kannustamme sinua kommentoimaan niin moneen teemaan kuin haluat ja keskittymään niihin kysymyksiin, joita pidät kiinnostavimpina. Kaikki kommentit sisällytetään analyysiin ja merkityksellistämiseen.

Sinun panoksesi voisi olla jotain yksinkertaista, kuten miten työsi muuttuu, jos menemme tiettyyn suuntaan - minkä tekemisen saatat lopettaa tai aloittaa. Sinun panoksesi voi myös olla jotain ajatuksia herättävää, kuten haastaa, miksi jokin tietty teema on tärkeä.

Sinulla on jotain arvokasta lisättävää ja kannustamme sinua osallistumaan.

Vaihe 3: Valitse, missä haluat keskustella

  1. Meta-wikissä: Klikkaa yllä olevaa teemaa mennäksesi teemasivulle / keskustelusivulle

Step 4: Organized groups only

  1. Summarize the main points of the discussion by theme and question number
  2. Post to the sources page so that your summary is included