Jump to content

Strategy/Wikimedia movement/2017/Cycle 2/el

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia movement/2017/Cycle 2 and the translation is 100% complete.
Revised dates
Cycle 1 (generate) Sensemaking Cycle 2 (debate) Final sensemaking Cycle 3 (Engage with New Voices content;
drafting group drafts the strategic direction)
Share and finalize Endorsement Phase 2
14 Μαρτίου–18 Απριλίου 18 Απριλίου–5 Μαΐου 11 Μαΐου–12 Ιουνίου 12 Ιουνίου–30 Ιουνίου Ιούλιος Αύγουστος and Σεπτέμβριος Οκτώβριος Late 2017–2018

Βήμα 1: Αναθεωρήστε και τα 5 ζητήματα

Μέχρι το 2030, η εθελοντική κουλτούρα του Wikimedia θα είναι διασκεδαστική, επιβραβευτική και χωρίς αποκλεισμούς τόσο για τους υπάρχοντες συνεισφέροντες όσο και για τους νεοφερμένους. Θα καλωσορίσουμε νέους εθελοντές στο κίνημά μας και θα τους καθοδηγήσουμε για να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουν μεγάλη εμπειρία και θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στα έργα. Οι άνθρωποι από κάθε περιβάλλον θα αισθάνονται μέρος ενός δικτύου ομάδων και οργανισμών με βαθιές σχέσεις. Ως αποτέλεσμα, το κίνημά μας θα αναπτυχθεί τόσο σε μέγεθος όσο και σε φύση, καθώς τα έργα μας ανθίζουν με τη συλλογική μας φροντίδα.

Μέχρι το 2030, το κίνημα Wikimedia θα χρησιμοποιεί, ενεργά, τεχνολογικές καινοτομίες για να βοηθήσει τους εθελοντές να είναι πολύ πιο δημιουργικοί και παραγωγικοί. Θα χρησιμοποιήσουμε μηχανική μάθηση και σχεδίαση για να κάνουμε την γνώση εύκολη στην πρόσβαση και εύκολη στη χρήση. Για να αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό η ποιότητα και η ποσότητα του περιεχομένου σε περισσότερες γλώσσες, οι εθελοντές, για παράδειγμα, θα έχουν πρόσβαση σε καλύτερες μηχανικές μεταφράσεις. Θα παρουσιάσουμε και θα οργανώσουμε τη γνώση με τρόπους που βελτιώνουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μαθαίνουν και συμβάλλουν - πέρα από το πρόγραμμα περιήγησης, την εφαρμογή και την εγκυκλοπαίδεια.

Μέχρι το 2030, θα είμαστε ένα πραγματικά παγκόσμιο κίνημα. Συγκεκριμένα, θα στραφούμε προς τις περιοχές που δεν έχουμε ακόμη εξυπηρετήσει αρκετά: την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική. Θα συνεργαστούμε με κοινότητες αναγνωστών, συνεισφερώντων και συνεργατών σε αυτά τα μέρη του κόσμου. Θα δημιουργήσουμε χώρο για νέες μορφές συμβολής που θα αντικατοπτρίζουν αυτές τις περιοχές (αναφορές, παραπομπές και πολλά ακόμα). Θα κτίσουμε τη συνειδητοποίηση της δύναμης της ελεύθερης γνώσης και θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια στην πρόσβαση. Θα κατασκευάσουμε προϊόντα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των νέων μελών του κινήματος μας.

Θα εργαστούμε για όλο και πιο ακριβές και επαληθεύσιμο περιεχόμενο. Μέχρι το 2030, τα έργα του Wikimedia θα θεωρηθούν ως η πιο ποιοτική, ουδέτερη και σχετική πηγή γνώσης. Θα αυξήσουμε το βάθος των διαθέσιμων γνώσεων και θα διατηρήσουμε τα πρότυπά μας για επαληθεύσιμο και ουδέτερο περιεχόμενο. Θα προσκαλέσουμε ειδικούς για να συμμετάσχουν. Θα βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κατανοήσουν πώς οι διαδικασίες μας καθιστούν αξιόπιστους. Θα παρουσιάσουμε τις πλέον σχετικές πληροφορίες στους ανθρώπους, όταν και όπου το χρειάζονται.

Θα χτίσουμε σχέσεις με μια μεγάλη ποικιλία οργανώσεων, αφιερωμένες στα ιδανικά της ελεύθερης γνώσης. Οι κοινότητες Wikimedia θα συνεργαστούν με συμμάχους που δεν γνώριζαν ότι είχαν. Το περιεχόμενο και η τεχνολογία μας θα αποτελέσουν κεντρικό μέρος της επίσημης και της άτυπης εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο. Θα συνεργαστούμε με κορυφαίους θεσμούς στον τομέα της εκπαίδευσης, της τέχνης, της ψυχαγωγίας, της κοινωνίας των πολιτών, της κυβέρνησης, της επιστήμης και της τεχνολογίας. Μαζί, θα προσκαλέσουμε μια νέα γενιά ανθρώπων που μαθαίνουν, δημιουργούν και νοιάζονται για μια αυξανόμενη βιβλιοθήκη ελεύθυρων γνώσεων για όλους.

Βήμα 2: Αποφασίστε ποια ζητήματα είναι πιο σημαντικά για να συμβάλλετε στη συζήτηση

Αναγνωρίζουμε ότι δεν έχετε το χρόνο ή το ενδιαφέρον να συμβάλλετε σε όλα τα ζητήματα. Το αντιλαμβανόμαστε και εκτιμούμε τη συνεισφορά που μπορείτε να κάνετε. Σας ενθαρρύνουμε να σχολιάζετε όσα θέματα θέλετε και να εστιάσετε σε αυτά τα ερωτήματα που θεωρείτε πιο συναρπαστικά. Όλα τα σχόλια θα συμπεριληφθούν στην ανάλυση και την αισθητική.

Η συμβολή σας θα μπορούσε να είναι κάτι απλό, όπως, να πείτε πώς θα αλλάξει η δουλειά σας αν πάμε σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση - τι μπορεί να σταματήσετε να κάνετε ή να αρχίσετε να κάνετε. Η συμβολή σας θα μπορούσε, επίσης, να είναι κάτι που προκαλεί σκέψη, όπως, η πρόκληση ενός σημαντικού ζητήματος.

Έχετε κάτι πολύτιμο για να προσθέσετε και σας ενθαρρύνουμε να εμπλακείτε.

Βήμα 3: Επιλέξτε το σημείο όπου θέλετε να συζητήσετε

  1. Στο Meta-wiki: Κάντε κλικ στο παραπάνω ζήτημα για να μεταβείτε στη σελίδα θεμάτων / σελίδα συζήτησης

Βήμα 4: Μόνον οργανωμένες ομάδες

  1. Συγκεντρώστε τα κύρια σημεία της συζήτησης ανά ζήτημα και αριθμό ερωτήματος
  2. Δημοσιεύστε στη σελίδα πηγών, ώστε να συμπεριληφθεί η σύνοψή σας