Strategy/Wikimedia movement/2017/Cycle 2/sv

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia movement/2017/Cycle 2 and the translation is 69% complete.
Outdated translations are marked like this.
Revised dates
Cycle 1 (generate) Sensemaking Cycle 2 (debate) Final sensemaking Cycle 3 (Engage with New Voices content;
drafting group drafts the strategic direction)
Share and finalize Endorsement Phase 2
March 14–April 18 April 18–May 5 May 11–June 12 June 12–June 30 July August and September October Late 2017–2018

Steg 1: Granska alla 5 teman

Hälsosamma, inkluderande gemenskaper

Vid år 2030 kommer Wikimediagemenskapen vara rolig, belönande och inkluderande för både erfarna skribenter och nykomlingar. Vi vill välkomna nya frivilliga till vår rörelse och handleda dem för att säkerställa att de har en trevlig upplevelse och fortsätter delta i projekten. Människor från alla bakgrunder kommer att känna sig delaktiga i nätverk av grupper och organisationer med djupgående relationer. Resultatet av detta är att vår rörelse kommer att växa, kvantitativt och kvalitativt, när våra projekt frodas i allas vår skötsel.

Den förbättrade eran (Framsteg genom teknologi)

Vid år 2030 kommer Wikimediagemenskapen att aktivt använda teknologisk innovering för att hjälpa frivilliga att vara mycket med kreativa och produktiva. Vi kommer att använda maskinlärning och -design för att göra kunskap lätt att nå och använda. För att kraftigt öka kvalitén och kvantiteten av information på fler språk, kommer frivilliga t.ex. att ha åtkomst till bättre maskinöversättningar. Vi kommer att presentera och organisera kunskap på ett sätt som underlättar för människor att delta och bidra - bortom webbläsaren, appen, och encyklopedin.

En sannerligen global rörelse

Vid år 2030 kommer vi att vara en sann global rörelse. I synnerhet kommer vi att rikta vår uppmärksamhet mot regioner vi inte ännu fungerar tillräckligt bra i: asien, mellanöstern, afrika, och latinamerika. Vi kommer att jobba med gemenskaper av läsare, bidragare och partners i dessa delar av världen. Vi kommer att tillgängliggöra utrymmen för nya former av bidrag från dessa regioner (referenser, citering, etc.). Vi kommer att bygga medvetenhet om den fria kunskapens makt och överbygga åtkomstbarriärer. Vi kommer att bygga produkter som är anpassade för dessa nya rörelsemedlemmars behov.

Den mest respekterade kunskapskällan

Vi kommer att arbeta mot ännu mer korrekt och verifierbar information. Vid år 2030 kommer Wikimediaprojekten att ses som den mest högkvalitativa, neutrala och relevanta kunskapskällan. Vi kommer att öka djupet på den tillgängliga kunskapen och fasthålla vår standard för verifierbart och neutralt innehåll. Vi kommer att bjuda in experter att delta. Vi kommer att hjälpa människor förstå hur vår process gör oss mer pålitliga. Vi kommer att visa den mest relevanta informationen när och var den behövs.

Engagemant i kunskapsekosystemet (Delta i kunskapsnätverket)

Vi kommer att bygga relationer med en vid samling organisationer hängivna till fri kunskap. Wikimediagemenskaper kommer också att arbeta med allierade som de inte visste fanns. Vårt innehåll kommer att spela en central roll i akademia och annan utbildning världen över. Vi kommer att bli medspelare med ledande institutioner inom utbildning, konst, underhållning, civilsamhälle, myndighet, vetenskap och teknologi. Tillsammans kommer vi att bjuda in en ny generation människor som kan lära sig, skapa, och ta hand om ett växandle bibliotek med fri kunskap åt alla.

Step 2: Decide which themes are most important for you to contribute to the discussion

We recognize you may not have the time or interest in contributing to all of the themes. We understand that and value the contributions you are able to make. We encourage you to comment on as many themes as you want and focus on those questions you find most compelling. All comments will be included in the analysis and sensemaking.

Your contribution could be something simple, such as saying how your work will change if we go in a certain direction – what you might stop doing or start doing. Your contribution could also be something thought-provoking, such as challenging why a certain theme is important.

You have something valuable to add and we encourage you to get involved.

Steg 2: Välj var du vill diskutera

  1. På Meta-Wiki: Klicka på temat ovan för att gå till den tema-/diskussionssidan.

Step 4: Organized groups only

  1. Summarize the main points of the discussion by theme and question number
  2. Post to the sources page so that your summary is included