Jump to content

Wikimedia Foundation elections/2021/Candidates/Dariusz Jemielniak/ca

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2021/Candidates/Dariusz Jemielniak and the translation is 100% complete.

Dariusz Jemielniak

Dariusz Jemielniak (he/him) (pundit)

pundit (talk meta edits global user summary CA  AE)

Resum de dades
Dariusz Jemielniak
Vídeo de declaració del candidat
  • Editorials:
    • Wikimedista des de: 2007
    • Wikis on és actiu: plwiki, enwiki, Commons
statement (Not more than 450 words) Formo part de la Junta Directiva de la WMF des del 2015. La feina de la Junta ha absorbit tot el temps i més de les meves wikis. És frustrant, difícil i dur. Tot i això, també ho trobo fascinant, crec que hi estic bé, i tenint en compte la ràpida expansió de la Junta aquest any, així com el fet que sóc l'únic administrador que opta a la reelecció, crec que és important que em presenti al meu darrer mandat per proporcionar continuïtat i també supervisar l'experiència, ja que entendre el funcionament de les juntes realment requereix temps.

Quant a mi: He exercit d'administrador, buròcrata, verificador, steward, mediador, i de president del Comitè de Distribució de Fons. A la meva feina diària, sóc professor (titular) de gestió de la Universitat Kozminski, professor associat al Berkman Klein Center for Internet & Society de Harvard, i estudio la col·laboració en línia. Vaig escriure Common Knowledge? (2014, Stanford Uni Press), la primera etnografia de la Viquipèdia, així com recentment Collaborative Society (MIT Press): podeu llegir a Wired per què crec que la Viquipèdia és un joc de rol massiu ;) Serveixo en altres dues juntes i tinc experiència en consultoria estratègica. Sóc defensor dels drets feministes i LGBTQ: sóc assessor de la vaga de dones i he estat membre del comitè honorari de la Desfilada de l'Orgull a Polònia durant molts anys. El formulari d'autoavaluació com a membre de la Junta està disponible aquí.

Quant als meus objectius: si sóc reelegit, espero continuar amb els objectius amb què em vaig proposar. Les meves principals esperances per aquest termini inclouen: la incorporació amb èxit de nous membres de la Junta i del nou CEO (a qui ajudo a buscar), assegurar-me que la WMF desenvolupi millors procediments per escoltar les comunitats (tot i que m'agrada pensar que ha millorat molt ja), assegurant-nos que siguem capaços de desenvolupar eines de retroalimentació agregada de la comunitat, assegurant-nos que els afiliats tinguin un paper clar i important a l'ecosistema i creixin a mesura que creix la Fundació (també, assegurant-se que el creixement no sigui l'objectiu en si mateix). Els meus grans somnis són combatre l'assetjament i la desinformació (un camp en el qual sóc expert, ja que actualment hi dirigeixo tres beques de recerca amb un pressupost de prop de 2,5 milions de dòlars), reduir la bretxa regional i de gènere, així com desenvolupar el lideratge i la formació estratègica dins del moviment — la meva esperança idealista és que d'aquí a un parell d'anys construïm capacitat interna per a la majoria de llocs de lideratge de l'organització internament, i potser fins i tot puguem tenir un programa estructurat amb un certificat, que la gent pugui utilitzar per a la seva feina diària, ja que els voluntaris mereixen ser reconeguts. Finalment, espero que, tant la Fundació com el moviment, puguem començar a mirar més cap a l'exterior i preparar-nos per als propers reptes tecnològics (com ara la revolució de la realitat augmentada).

Top 3 Board priorities 1. acabar la reforma de la governança i la gestió d'incorporació d'empleats,

2. fer front a la desinformació i altres reptes tecnològics nous,

3. consolidar la governança i el finançament del moviment, inclòs el Sud Global.

Top 3 Movement Strategy priorities 1. desenvolupament de lideratge (especialment en regions menys representades),

2. escoltar públics més amplis i menys escoltats i veus silenciades,

3. millorar el govern i la col·laboració entre la Fundació i els afiliats (i fer una divisió més clara de les responsabilitats).

Verificació Verificació realitzada pel Comitè Electoral o per personal de la Fundació Wikimedia.
Elegibilitat: Verificat
Verificat per: Matanya (talk) 20:15, 1 July 2021 (UTC)[reply]
Identificació: Verificat
Verificat per: Joe Sutherland (Wikimedia Foundation) (talk) 22:46, 28 June 2021 (UTC)[reply]
Formulari d'avaluació de membre de la Junta
Formulari d'avaluació de membre de la Junta
Anys d'experiència
<1 1–2 2–5 5–10 10+

Experiència a Wikimedia. El candidat és un col·laborador dedicat al moviment Wikimedia. Les contribucions elegibles inclouen: contribucions als projectes Wikimedia, pertinença a una organització o filial de Wikimedia, activitats com a organitzador del moviment Wikimedia o participació amb una organització aliada del moviment Wikimedia.

+10 anys: Sóc wikimedista des del 2007. Vaig exercir el paper d'administrador, buròcrata, verificador, mediador, steward i president de l'FDC (durant tres mandats), entre altres.

Experiència a una junta. El candidat ha estat membre de la junta o d'altres òrgans de govern similars d'una organització a nivell nacional o mundial (sense ànim de lucre, amb ànim de lucre o governamental).

+10 anys: He format part de la Junta de la WMF des del 2015. Sóc membre de la junta i vicepresident d'Escola S.A., una empresa comercialitzada de Polònia (desenvolupadora líder d'aplicacions mòbils). També he estat membre de la junta del Copernicus Science Center (amb un milió de visitants anuals) des del 2011.

Experiència executiva. El candidat ha treballat a nivell executiu per a una organització, departament o projecte de mida, complexitat i abast comparable (o superior) a la Fundació Wikimedia.

No tinc experiència executiva a aquesta escala. Tinc, però, experiència executiva. Actualment, dirigeixo un departament universitari amb 20 persones i decideixo únicament sobre un pressupost de recerca d'uns 2,5 milions de dòlars. Vaig fundar, escalar i vendre ling.pl (el diccionari en línia més gran de Polònia, amb un màxim de 15 milions de visualitzacions mensuals). Vaig cofundar InstaLing, una plataforma educativa que actualment utilitzen més de 220 mil estudiants setmanals, on dirigeixo un equip de 15 persones. Entre 1998 i 2004, també vaig ser director executiu d'una ONG (Collegium Invisibile, de la Soros Network) amb un pressupost anual d'aproximadament 65 mil dòlars.

Expertesa en la matèria. El candidat ha treballat o ha estat voluntari de manera significativa en una àrea rellevant per a la tasca de la Fundació i de la Junta. Aquestes àrees es determinaran anualment i poden incloure àrees com la creació de moviments globals i l'organització comunitària, el desenvolupament de productes i tecnologia de plataformes a nivell empresarial, les polítiques públiques i el dret, el sector del coneixement (per exemple, acadèmia/GLAM/educació), drets humans i justícia social, Internet obert/programari lliure i de codi obert, estratègia i gestió organitzativa, supervisió financera i finances, recaptació sense ànim de lucre de fons, recursos humans, governança de la junta.

+10 anys: Assessora sobre estratègia professionalment i actualment sóc estrateg principal comunitari a Foap, una nova empresa amb 3 milions d'usuaris destinada a fer que els creadors de contingut obtinguin una quota més justa dels drets d'autor. Com a professor de gestió, vaig ocupar diversos càrrecs a llarg termini a les millors escoles, inclosa la Universitat Cornell, Berkeley, l'MIT o Harvard (on actualment sóc professor associat a Berkman-Klein Center for Internet and Society). Treballo com a assessor de Vaga de Dones, un moviment polonès que combat les limitacions de les lleis reproductives draconianes (més estricte a la UE). També he estat membre del comitè honorari de la Desfilada de l'Orgull Polonès durant diversos anys.

Diversitat: Context El candidat pertany o ha pertanyut a un grup que s'ha enfrontat a una discriminació històrica i una infrarrepresentació en estructures de poder (relacionades, per exemple, amb gènere, raça, ètnia, discapacitat, identitat LGBTQ+, classe social, estatus econòmic o casta).

Parcialment: sóc un home heterosexual, cis i blanc, cosa que ja em situa en un grup altament privilegiat a tot el món sense cap mena de dubte. Tanmateix, durant molts anys vaig viure amb uns 20 dòlars al mes, no podia viatjar (encara recordo la primera vegada que vaig volar un avió i vaig anar a un país occidental, ja de gran ... Les olors, els colors, em van sorprendre :) No va ser fins que vaig superar els 30 anys que vaig deixar de tractar tots els occidentals com a més intel·ligents i millor educats per defecte ...), i vinc d'una regió històricament poc representada a les estructures de poder.

Diversitat: Geografia El candidat contribuiria a la diversitat geogràfica general de la Junta Directiva, en funció de les regions geogràfiques on hagi viscut.

: La meva casa és a Polònia i també vaig viure durant més de dos anys als Estats Units i a Dinamarca.

Diversitat: Llengua El candidat és nadiu en un idioma diferent de l'anglès.

(polonès)

Diversitat: experiència del sistema polític El candidat té una experiència considerable vivint i/o treballant per compartir coneixement en un context no democràtic, censura estatal o repressió.

: Vaig créixer a la Polònia comunista. Vaig haver de mirar constantment el que deia per evitar que els meus pares entressin a la presó, i sé el que és la censura real (també sóc bastant bo interpretant paraules ambigües, ja siguin relacions públiques corporatives o propaganda estatal). Prou deprimentment, el meu país avui dia torna a caure en un règim autoritari.