Jump to content

Wikipedia Pages Wanting Photos

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikipedia Pages Wanting Photos and the translation is 44% complete.
Outdated translations are marked like this.

Wikipedia Pages Wanting Photos

Wikipedia Pages Wanting Photos (PWNP) este o campanie anuală în cadrul căreia wikipediști de prin toate proiectele și comunitățile în diferite limbi adaugă fotografii articolelor din Wikipedia care încă nu au ilustrații. Aceasta se face pentru a promova utilizarea fișierelor media digitale adunate din diversele concursuri de fotografie WP, photowalkuri organizate de Comunitatea Wikimedia, pe paginile articolelor. Fotografiile ajută la a capta atenția cititorilor (și o fac mult mai bine decât simplele blocuri de text), ilustrează conținutul, și fac articolul să fie mai instructiv și mai captivant pentru cititori.

Mii de imagini au fost donate și aduse la Wikimedia Commons prin intermediul diverselor programe de solicitări, photowalkuri, și concursuri, printre care concursurile internaționale de fotografie, ca Wiki Loves Monuments, Wiki Loves Africa, Wiki Loves Earth, Wiki Loves Folklore, etc. Cu toate acestea, relativ puține dintre aceste fotografii au fost și folosite în articolele din Wikipedia. Astăzi, Wikimedia Commons găzduiește milioane de fotografii, dar numai o parte infimă dintre ele au și fost folosite în paginile articolelor din Wikipedia. Vidul acesta este cel pe care proiectul de față își propune să îl umple.

Cum puteți participa

Before participating, it is important to read all rules below in their entirety. Failure to do so may result in disqualification.

 1. Autentificați-vă sau creați-vă un cont pe Wikipedia (puteți crea cont în orice ediție a Wikipediei în orice limbă). Lista Wikipediilor în toate limbile se poate găsi aici.
 2. Găsiți un articol care are nevoie de o fotografie. Există mai multe feluri în care o puteți face. Aici sunt câteva sugestii.
 3. Alegeți imaginea adecvată de la Commons. Click aici pentru a căuta imaginea folosind titlul sau categoria corecte. Există mai multe feluri în care o puteți face. Vedeți acest ghid simplu de reutilizare a fișierelor media. Aici sunt mai multe sugestii.
 4. Pe pagina articolului, click pe Modifică și inserați imaginea aleasă, inclusiv o scurtă descriere în limba Wikipediei respective. Verificați poziționarea imaginii în "Previzualizare" și faceți modificările necesare. Apoi click pe "Publică".
 5. Puteți participa și prin crearea de noi articole pentru fotografii de calitate.
 6. Please be mindful of the image syntax! If you are going to add images to the infoboxes in articles, the syntax is a lot easier — just the filename, so rather than [[File:Obamas at church on Inauguration Day 2013.jpg|thumb|The Obamas worship at [[African Methodist Episcopal Church]] in Washington, D.C., January 2013]] simply Obamas at church on Inauguration Day 2013.jpg.

Here, the caption is The Obamas worship at African Methodist Episcopal Church.

If you are going to add images to the infoboxes in articles, add them to the correct position as shown below.

| image = Obamas at church on Inauguration Day 2013.jpg

| caption = The Obamas worship at African Methodist Episcopal Church

Regulile campaniei


Imaginile trebuie folosite între 1 iulie și 31 august 2020.

Nu există un număr limită de fișiere pe care le poate folosi un participant. Există, însă, diferite categorii de premii (a se vedea mai jos).

Imaginea trebuie să fie publicată sub o licență de utilizare liberă sau ca domeniu public. Licențele posibile sunt CC-BY-SA 4.0, CC-BY 4.0, CC0 1.0.

Participanții trebuie să fie utilizatori înregistrați pe orice proiect Wikimedia. Autentificați-vă sau creați-vă un cont nou pe Wikipedia (puteți crea cont în orice ediție a Wikipediei în orice limbă, pentru a-l folosi în propria dumneavoastră WP sau pe toate proiectele Wikimedia). Lista Wikipediilor în toate limbile se poate găsi aici.

Legenda și descrierea imaginilor trebuie să fie clare și potrivite pentru articolul respectiv.

 1. The image caption and description must be clear and be suitable for the article.
 2. All image additions must include a caption that describes what the image is of.
 3. Images should be placed where relevant in the article.
 4. Do not add photos to articles in a language you do not speak fluently. Users who repeatedly add captionless images, irrelevant images, etc. may be disqualified.

Participanții trebuie să includă hashtagul #WPWP în Descrierea modificării tuturor articolelor îmbunătățite cu imagini. De exemplu: "+imagine #WPWP"

Cum doriți să participați la #WPWP?

Această secțiune este concepută ca să se potrivească întocmai nivelului vostru de participare la WPWP. Click pe butoanele de mai jos pentru a descoperi modalitățile de participare.

Calendarul campaniei

Concursul WPWP este anual.

 • Începutul concursului: 1 iulie 2020, ora 00:01 (UTC)
 • Sfârșitul concursului: 31 august 2020, ora 23:59 (UTC)
 • Anunțarea rezultatelor: 30 septembrie 2020

Categorii de premii internaționale

Premiile câștigătoare pentru utilizatorii cu cel mai mare număr de articole Wikipedia individuale îmbunătățite cu fotografii

 1. Premiul I US$500
 2. Premiul II US$400
 3. Premiul III US$300

Premiile câștigătoare pentru utilizatorii cu cel mai mare număr de articole Wikipedia individuale îmbunătățite cu fișiere audio

 • US$200

Premiile câștigătoare pentru utilizatorii cu cel mai mare număr de articole Wikipedia individuale îmbunătățite cu fișiere video

 • US$200

Premiile câștigătoare pentru utilizatorii noi cu cel mai mare număr de articole Wikipedia individuale îmbunătățite cu fotografii

 • US$200

Premiile câștigătoare pentru utilizatorii cu cele mai multe imagini Wiki Loves Africa folosite pe Wikipediile în limba Igbo, Swahili, Yoruba, Luganda, Hausa, Shona, Amharic, Lingala și Afrikaans. Mai multe informații.

 • USWiki Loves Africa 2020/Illustrate Wikipedia articles#Participation to WPWP Campaign00

Wiki Loves Folklores Prizes

The Wiki Loves Folklore is offering prizes for users with the most Wiki Loves Folklore image usage on any language Wikipedia. For more information about the Wiki Loves Folklore category of prizes, see here and click here to visit the English Wikipedia page.