Jump to content

Innsamlingsaksjonen 2012/Oversettelse/Oppfordring fra AdrianneW

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/AdrianneW Appeal and the translation is 100% complete.

1

Den enorme romanen tok meg evigheter å bli ferdig med, men jeg forelsket meg i den. I femte klasse fikk vi i oppgave å holde klasseforedrag om et valgfritt tema. Jeg valgte å snakke om attenhundretallslitteratur.

I dag er jeg, som du kanskje har gjettet, professor i engelsk litteratur. Jeg bidrar også til Wikipedia, der jeg redigerer artikler om forfattere som Mary Shelley (Frankensteins «mor») og Jane Austen, som skrev Stolthet og fordom.

Når jeg tenker på mitt arbeid på Wikipedia, tenker jeg ikke på meg selv som en som bare legger til informasjon, men som en lærer. Gjennom Wikipedia kan jeg nå langt utover ethvert klasserom. Bare siste måned ble den engelske artikkelen om Jane Austen besøkt mer enn 115 000 ganger.

På universitetet der jeg er ansatt, har jeg tilgang til mengder av informasjonskilder av høy kvalitet. Men de fleste mennesker har ikke tilgang til disse kildene, fordi er skjult bak dyre betalingsmurer. Gjennom å redigere Wikipedia, kan jeg bidra til at denne urettferdigheten blir mindre.

Jeg elsker å lære, og har alltid gjort det. Det er derfor jeg tror så sterkt på verdien av at læring skal være tilgjengelig for alle og enhver.

Tenker du som meg? Da håper jeg du kan hjelpe meg med å støtte Wikipedia.

Bio

Adriannes forskning fokuserer på britisk litteratur fra det 18. århundre.Som postdoktor i «digital læring og forskning», hjelper hun også sine kolleger i å finne nye måter å integrere Wikipedia i undervisningen.