Jump to content

Varainkeruu 2012/Käännökset/Isaacin vetoomus

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Isaac appeal and the translation is 100% complete.

Banner

  • Lue Wikipedia-toimittaja Isaac Kosgein vetoomus.

Appeal

Isaac Kosgeilta, Wikipedian toimittajalta:

Tieto on tarkoitettu kaikille, myös niille, jotka ovat ilman internet-yhteyksiä. Nykyisin monissa Kenian kouluista on jo oppivälineinä tietokoneet, mutta etenkin maan syrjäisimmiltä seuduilta ne puuttuvat.

Vapaaehtoisena Wikipedian työntekijänä päätehtäväni on kiertää jakamassa Wikipedian off-line versioita. Ne ovat tekstimuotoisia tiedostoja, ilman internetliittymän tarvetta.

Linja-autoilla ja takseilla matkaten, varustautuneena vain CD-levyillä, USB-muistitikuilla, läppärillä ja projektorilla, ystäväni ja minä kierrämme kouluissa ympäri Keniaa.

Asennamme Wikipedian koulun tietokoneisiin ja näytämme opettajille, miten hanke toimii. Tämän jälkeen annamme havainnollistavan esityksen koko koululle projektorin avulla ja luennoimme Wikipedian merkityksestä.

Opettajat sanovat, että tämä hanke on muuttanut tuhansien koululaisten elämän ja mullistaa koulutuksen Keniassa. Opiskelijat ovat aina innoissaan ja kiittävät meitä siitä, mitä olemme tehneet.

Kiitos Wikipedian -ja muutaman pitkän, pölyisen bussimatkan- kokonaisella sukupolvella opiskelijoita on nyt pääsy maailman suurimpaan tietosanakirjaan. Minulle tämä on parasta mitä on koskaan tapahtunut.

Kun lahjoitat Wikipedialle, olet muuttamassa maailmaa. Kiitos siitä sydämeni pohjasta.

Isaac Kosgei
Liiketalouden opiskelija ja Wikipedia-vapaaehtoinen