Jump to content

Fundraising 2012/Translation/Oproep van Isaac

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Isaac appeal and the translation is 100% complete.

Banner

  • Lees alstublieft:
    Een persoonlijke oproep van
    Wikipediaredacteur Isaac Kosgei

Appeal

Van Wikipedia-redacteur Isaac Kosgei

Kennis is voor iedereen, zelfs voor mensen zonder toegang tot internet. Op dit moment hebben de meeste scholen in Kenia computers. Maar er is nog geen toegang tot internet, in het bijzonder in de meeste afgelegen delen van mijn land.

Als vrijwilliger voor Wikipedia, is mijn grootste bijdrage het verspreiden van de offlineversie van Wikimedia. Dit is een versie met alleen de tekst van Wikimedia die gebruikt kan worden zonder internetverbinding.

Door met het openbaar verzoek, bus, en taxi te reizen, gewapen met alleen cd's USB-sticks, een laptop en een projector, hebben mijn vrienden en ik scholen in heel Kenia bezocht.

We installeren Wikipedia op de computers van de scholen en leren de docenten hoe het project werkt. Daarna geven we een demonstratie aan de hele school met behulp van de projector en we geven een lezing over het belang van Wikipedia.

De docenten zeggen dat dit project het leven van duizenden schoolkinderen heeft veranderd en een revolutie is in het onderwijs in Kenia. De leerlingen zijn altijd zo opgewonden en bedanken ons voor wat we hebben gedaan.

Met dank aan Wikipedia, en een aantal lange busritten, heeft een hele generatie leerlingen nu toegang tot de grootste encyclopedie ter wereld. Voor mij is dit het mooiste dat ik ooit heb meegemaakt.

Als je aan Wikipedia geeft, verander je de wereld. Dank u wel, vanuit de grond van mijn hart.

Isaac Kosgei
Enonomiestudent en vrijwilliger bij Wikipedia