Jump to content

Fundraising 2012/Translation/Isaac appeal/hu

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Isaac appeal and the translation is 100% complete.

Banner

  • Kérlek olvasd el
    Isaac Kosgei wikipédia-szerkesztő
    személyes kérését

Appeal

Isaac Kosgei wikipédia-szerkesztőtől

Mindenkinek joga van a tudáshoz, azoknak is, akiknek nincs internethozzáférésük. Manapság a legtöbb kenyai iskolában már van számítógép, de az internetcsatlakozás még ma sem általános, főleg az ország elmaradottabb vidékein.

A Wikipédia önkénteseként fő tevékenységem az enciklopédia offline változatának terjesztése. Ez egy képek nélküli változat, ami internetkapcsolat nélkül is használható.

A barátaimmal felszerelkezünk CD-kkel, pendrive-okkal, laptoppal és projektorral, buszra vagy taxiba szállunk, és iskoláról iskolára járunk országszerte Kenyában.

Feltelepítjük a Wikipédiát az iskola számítógépeire, és megmutatjuk a tanároknak, hogy működik a projekt. Aztán a projektorral egy bemutatót tartunk az egész iskola előtt, és beszélünk a Wikipédia fontosságáról.

A tanárok szerint a projekt gyerekek ezreinek az életét változtatta meg, és forradalmasítja a kenyai oktatást. A diákok mindig izgatottak és nagyon hálásak.

A Wikipédiának – és néhány hosszú és poros busztúrának – köszönhetően diákok egy egész generációja nyer hozzáférést a világ legnagyobb enciklopédiájához. Számomra ez a legjobb dolog, ami valaha történt.

Amikor adományt adsz a Wikipédiának, megváltoztatod a világot. Teljes szívemből köszönöm.

Isaac Kosgei
kereskedelmi hallgató és a Wikipédia önkéntese