Jump to content

Innsamlingskampanjen 2012/Oversettelse/Oppfordring fra Ravan

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Ravan Appeal and the translation is 92% complete.
Outdated translations are marked like this.

Det finnes i dag en kløft mellom utviklingsland og industriland, som ikke handler om penger, og ikke om makt. Den handler om kunnskap.

Om du følger litt med på nyhetene, kjenner du til den arabiske våren. For unge mennesker, som meg og mine venner, markerte den begynnelsen på en ny tid. Etterhvert som hendelsene utfoldet seg, ble vi nærmest besatt av nyhetene, som vi fulgte fra sekund til sekund på telefonene våre, på Facebook og på Twitter.

Og samtidig skrev jeg på Wikipedia. Jeg elsker Wikipedia fordi det er upartisk; det er den beste kilden for oppdatert informasjon fra et nøytralt ståsted. Jeg sjekket CNN, Al Jazeera og BBC og letet etter de mest pålitelige kildene. Deretter oppdaterte jeg artikler nærmest i sanntid.

Det er fantastisk. For første gang i historien kunne alle følge med på hva som skjedde og hvor det skjedde. Vi kunne dele sannheten med mennesker over hele verden.

Vi ønsker en verden som er mer åpen, bedre utdannet, og friere. Vi ønsker en verden der kunnskap er tilgjengelig for alle som søker den.

Det er på høy tid at vi forandrer vår verden. Vil du hjelpe til?

Bio

Ravan er en 26 år gammel telekomingeniør.

Hun er opprinnelig fra Irak, men bor nå i Oman.

Hennes hobbyer inkluderer lesing, lesing, og mer lesing. Hun leser alt hun kommer over, fra aviser til romaner, og når hun lærer noe nytt skriver hun om det på arabisk Wikipedia. Der har hun blant annet katalogisert Leonardo da Vincis berømte verker, og skrevet artikler om alle Jupiters 64 måner. Hennes arbeid bidrar til å gjøre mer informasjon tilgjengelig for arabiskspråklige lesere på nettet.