Jump to content

Fundraising 2012/Translation/Ravan Appeal

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Ravan Appeal and the translation is 92% complete.
Outdated translations are marked like this.

Det finns, idag, ett gap mellan I-länder och U-länder. Det handlar inte om pengar, och inte om makt. Det handlar om kunskap.

Om du följer nyheterna i världen känner du säker till den Arabiska våren. För unga människor såsom jag och mina vänner innebar det början på en ny era. Allt eftersom enorma händelser ägde rum följde vi maniskt nyheterna sekund för sekund på våra telefoner, på facebook och på twitter.

Och jag skrev på Wikipedia. Jag älskar Wikipedia eftersom det är opartiskt; det är en bästa källan för färsk information från en neutral synvinkel. Jag tittade på CNN, Al Jazeera och BBC för de mest tillförlitliga källorna. Sedan uppdaterade jag artiklar i realtid.

Det är otroligt. För första gången i historien kunde alla veta vad som hände samtidigt som det hände. Vi kunde dela med oss av sanningen till människor världen över.

Vi vill ha en värld som är mer öppen, välutbildad och fri. Vi vill ha en värld där kunskap är tillgänglig för alla som söker den.

Det är hög tid för oss att förändra vår värld. Vill du hjälpa till?

Bio

Ravan är 26 år gammal och telekomingenjör.

Urpsrungligen är hon från Irak, men bor nu i Oman.

Hennes hobby är att läsa, läsa, och läsa ännu mer. Hon läser allt, från tidningar till romaner. Och när hon lär sig något nytt skriver hon om det på arabiska Wikipedia. Hon har katalogiserat berömda verk av Leonardo da Vinci, och hon har skrivit om alla Jupiters 64 månar. Hennes arbete hjälper till att öka mängden tillgänglig information för talare av arabiska på nätet.