Radna skupina za razvoj liderstva

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Leadership Development Working Group and the translation is 52% complete.
Outdated translations are marked like this.


1. Kraći sažetak

Tim za razvoj zajednice u Zakladi Wikimedija predlaže podršku stvaranju globalne Radne skupine za razvoj liderstva vođene zajednicom. Svrha radne skupine je savjetovanje Tima za razvoj zajednice u području razvoja liderstva, kao i u pogledu širih inicijativa zajednice u bliskoj budućnosti, u očekivanju budućih promjena smjera koje proizlaze iz Povelje pokreta i Globalnog vijeća koje se trenutno formira. Tijekom veljače 2022. godine, Tim će tražiti povratne informacije o odgovornostima Radne skupine za razvoj liderstva. Na ovoj Meta stranici nalazi se prijedlog za Radnu skupinu za razvoj liderstva, te objašnjenje kako se možete uključiti u proces.

2. Duži sažetak

Razgovori o Strategiji pokreta identificirali su razvoj vodstva kao jedan od prioriteta Pokreta. Preporuka nazvana „Investiranje u razvoj vještina i liderstva“ ukazuje na to da za uspješan razvoj vodstva našem pokretu potreban globalno koordiniran napor podržan dobrim resursima. Postoji mnogo ideja za provedbu razvoja vodstva, među kojima se izražava potreba za infrastrukturom.

Premda Globalno vijeće može definirati dugoročne pristupe tim pitanjima, rad Tima za razvoj zajednice i rad grupa iz zajednice mogao bi imati koristi od nekih od ovih ključnih infrastrukturnih inicijativa, uključujući tu i stvaranje:[1]

  1. Radne skupine pod vodstvom zajednice, a koja može podržati definiranje, određivanje prioriteta, nadgledanje i evaluaciju inicijativa za razvoj vodstva;
  2. Zajedničke definicije vodstva;
  3. Plan razvoja vodstva;

Tim za razvoj zajednice predlaže stvaranje globalne Radne skupine za razvoj vodstva kojom rukovodi zajednica. Svrha radne skupine je savjetovati razvoj vodstva Tima za razvoj zajednice, kao i dijeljenje ideja i preporuka za inicijative vodstva u zajednici. Naravno, to je u očekivanju bilo kakve buduće promjene smjera koja dolazi iz Povelje pokreta i Globalnog vijeća koje se trenutno formira. Radna skupina će se prvo usredotočiti na izgradnju infrastrukture, što uključuje rad sa zajednicama na definiranju vodstva (#2) i izradi plana razvoja vodstva (#3). Nakon toga, Radna skupina će pružati savjete o ulozi razvoja zajednice u provedbi plana razvoja vodstva i služiti kao vrijedan resurs koji se, prema potrebi, može upotrijebiti za aktivnosti lokalne i globalne zajednice.

3. Vremenski okvir

February 2022

Call for feedback about Leadership Development Working Group proposal from February 7 - 25, 2022. Feedback was collected in 13+ languages. See the Summary of Call for Feedback.

March–April 2022

Working group membership recruitment period.

Thank you to everyone who applied! The application to be a member of the Leadership Development Working Group closed on April 10, 2022. This application was conducted via a third-party service, Google, which may subject it to additional terms. For more information on privacy and data-handling, see the privacy statement.

May-June 2022

Working group is announced and begins work. The group met for the first time June 2, 2022 and plans to meet weekly. You can view the members of the working group.

The group will be collecting community input to ensure diverse voices are incorporated in their design and decision-making throughout the process. More information will be announced once the working group begins working. If you want to make sure that you are contacted, add your name to the Sign up for future updates section

July 2022 - ongoing

More information to come…


Reference