Kommenttipyynnöt

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Requests for comment and the translation is 96% complete.
Oikopolku:
GRFC
Kommenttipyyntö on prosessi jonka kautta voi hakea laajempaa palautetta. Se on yleensä tarpeellinen laajamittaisille käytäntöjen muutoksille. Kommenttipyyntöä voidaan myös käyttää palautteen saamiseksi konflikteista tai selvittämättömistä ongelmista muissa Wikimedia-projekteissa, ratkaisun toiveissa. Lisää linkki ehdotussivulle tai riidanalaiselle sivulle tai luo uusi alisivu täällä (käytä mallinetta {{Rfc subpage}}). Kuka tahansa saa ilmaista mielipiteensä alla luetelluissa pyynnöissä. Katso myös: kaikki kommenttipyyntösivut ja enemmän wikinlaajuisia vaaleja ja äänestyksiä.
Meta-Wikin paikallisille asioille on käytettävä sivua Meta:Kommenttipyynnöt.

(Translate) (Purge)

Käytännät liittyen kommenttipyynnön aloittamiseen, käsittelemiseen ja sulkemiseen löytyvät sivulta Requests for comment/Policy.

Uuden kommenttipyynnön aloittaminen

Luo alisivu sopivalla otsikolla, esimerkiksi Requests for comment/Reforming the RFC process, ja sisällöllä:

{{rfc subpage
 |status  =
 |comment =
 |date    = {{subst:CURRENTTIMESTAMP}} <!-- creation date, do **not** change -->
}}

Selitä asiasi tämän alla ja julkaise muokkaus. Muista allekirjoittaa ensimmäinen lausuntosi. Linkki sivulle ilmestyy tänne itsestään, joten älä yritä lisätä sitä käsin. Saatat joutua käyttämään yllä olevaa "tyhjennä välimuiti"-painiketta, tai muuten linkki saattaa ilmestyä vasta muutaman päivän kuluttua.

Varmistathan että täytät kommenttipyynnön aloittamisen kriteerit ja että teet vaadittavat ilmoitukset käyttäjille ja wikeille, kuten Requests for comment/Policy-sivu vaatii.

Avoimet kommenttipyynnöt

Tämä on luettelo avoimista kommenttipyynöistä lajiteltuna päivämäärän mukaan (vanhin alimpana). Luettelo päivittyy automaattisesti säännöllisin väliajoin.

Suljetut kommenttipyynnöt

Luettelo suljetuista kommenttipyynnöistä löytyy arkistosta. Alta löytyvät viimeisimmät suljetut kommenttipyynnöt luokittain.

Suoritetut

Täysi luettelo löytyy sivulta Category:Requests for comments (resolved). Alla ovat luokan kymmenen viimeisintä suljettua kommenttipyyntöä.

Epäonnistuneet

Täysi luettelo löytyy sivulta Category:Requests for comments (unsuccessful). Alla ovat luokan kymmenen viimeisintä suljettua kommenttipyyntöä.

Epäpätevät

Täysi luettelo löytyy sivulta Category:Requests for comments (invalid). Alla ovat luokan kymmenen viimeisintä suljettua kommenttipyyntöä.

Inaktiiviset

Täysi luettelo löytyy sivulta Category:Requests for comments (inactive). Alla ovat luokan kymmenen viimeisintä suljettua kommenttipyyntöä.

Viitteet

Katso myös

  • Globaali Demokratia-hanke tarjoaa luettelot kommenttipyynnöistä, keskitetyistä keskusteluista, vaaleista ja äänestyksistä kaikissa Wikimedia-projekteissa.