Jump to content

Aankondiging afronding wikibrede login (Single User Login) en hernoeming van gebruikers

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Single User Login finalisation announcement/RenameUser announcement and the translation is 100% complete.


De afronding van de wikibreed aanmelden (SUL) is bedoeld om iedere bewerker van Wikimedia een enkele, overal te gebruiken gebruiker te geven met één naam voor alle projecten. Zoals u misschien weet, is dit doel nu, na veel vertraging, in zicht dankzij een gezamenlijke inspanning van bureaucraten, stewards, en Wikimedia Foundation ontwikkelaars. Dit biedt ook de mogelijkheid voor het ontwikkelen van afzonderlijke wiki's overschrijdende hulpmiddelen zoals wikibrede berichten en volglijsten. Er is op dit moment geen datum vastgesteld voor de afronding van dit project.

Het proces bestaat onder meer uit het vervangen van alle procedures voor het hernoemen van gebruikers door een wikibrede procedure. De mogelijkheid voor lokale bureaucraten om gebruikers op deze wiki te hernoemen zal maandag 15 september 2014 uitgeschakeld worden, als een van de eerste stappen op deze weg. Wikibrede naamwijzigers worden op dit moment benoemd om te zorgen dat de projecten en talen voor die tijd vertegenwoordigd zijn. Drie weken geleden heb ik alle bureaucraten een mailtje gestuurd over dit proces met een uitnodiging om deel te nemen en velen hebben inmiddels verzocht om deel uit te mogen maken van deze groep. Samen met de stewards zullen de wikibrede naamwijzigers mogelijkheden krijgen om bewerkers te helpen met het soms moeizame proces om een wikibrede gebruikersnaam te krijgen.

Bezoek om te beginnen de pagina samenvoegen gebruikers om uw gebruiker te claimen, als u dat nog niet eerder gedaan heeft. Als de lokale pagina over het hernoemen van gebruikers nog bijgewerkt moeten worden, wilt u dit dan oppakken en mensen wijzen naar m:SRUC voor komende verzoeken om de gebruikersnaam te wijzigen, met name als dit project geen bureaucraten heeft met wikibrede hernoemingsrechten. Als u vragen heeft, dan kunt u meer lezen op de uitlegpagina op Meta. U kunt ook de technische voortgang volgen op mediawiki.org. Ook kunt u met vragen altijd contact met mij opnemen via Meta. Bedankt voor uw tijd.