אסטרטגיה/תנועת ויקימדיה/2017/ארגון/תפקידו של מתאם הדיון

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia movement/2017/Organize/Discussion Coordinator Role and the translation is 100% complete.

ראו כאן מי נרשם בתור מתאם דיון עבור קבוצות מאורגנות.

שלב ראשון: הירשמו לתפקיד מתאמי דיון והכינו עצמכם לתהליך

על מנת להבטיח השתתפות רחבה ותוצאות יעילות של הדיונים העתידיים, אנו קוראים בזאת להשתתפותם של מתאמי דיונים מתנדבים מכלל הקבוצות המאורגנות. מתנדבים אלו יכולים להיות חברים בקבוצות המאורגנות, או חברי קהילה אחרים המעוניינים בתפקיד. מתאמי הדיונים אחראים על ניהול כלל הליך הדיון, אך רשאים להעביר תפקידים מסוימים (לדוגמה - דיונים פנים אל פנים, או סיכום נקודות מפתח) לידי מתנדבים אחרים, ככל שהם מוצאים לנכון. הירשמו לתפקיד מתאמי דיון. לאחר הרישום, תקבלו הזמנה לאוריינטציה מיוחדת עבור מתאמי הדיונים, ופרטים ליצירת קשר מול מי שתוכלו לפנות אליו עם כל שאלה בנוגע לתהליך עצמו.

מי יכול להיות מתאם דיון?

כל אחד יכול לתאם דיונים. אנו מזמינים קבוצות מאורגנות לעבוד יחד עם אנשי הקשר שלהם (חברי צוות, מתנדבים, ועורכים בודדים) על מנת לתאם כמה דיונים שיחפצו בהם. אנו מבקשים שכל קבוצה מאורגנת תמנה לפחות מתאם אחד לצורך ארגון וניהול הדיון/ים. אנו גם מזמינים חברי קהילה אחרים לתיאום הדיונים בהם הם מעורבים יחד עם עורכים אחרים. סוגים שונים של דיונים כוללים בין היתר:

  • מסלול ראשון ומסלול שני יחדיו: הקבוצה המאורגנת והעורכים המתנדבים שלה יקיימו דיון משותף. אנו ממליצים שגורם כלשהו מתוך הקבוצה המאורגנת יהיה מתאם הדיון.
  • מסלול ראשון בלבד: הקבוצה המאורגנת תקיים דיון (או מספר דיונים) יחד עם חברי הקבוצה (לדוגמה: צוות של שלוחה וחברי הסגל שלה בלבד, או חבריה של קבוצת משתמשים בלבד). כל קבוצה מאורגנת תמנה מתאם/י דיון שיהיה אחראי על תיאום הדיון (או הדיונים).
  • מסלול שני בלבד: עורכים מעוניינים מקרב קבוצות מאורגנות מקרב הקהילה הרחבה יתנדבו לשמש כמתאמי דיון, ויתאמו אותו בהשתתפותם של עורכים בודדים אחרים.

מה תפקידו של מתאם הדיון?

מתאם הדיון אחראי על מילוי כל המשימות המפורטות לעיל, על מנת להבטיח שהדיונים יתנהלו בצורה מסודרת ויעילה, אך רשאי להעביר משימות ספציפיות לידי מתנדבים אחרים המסייעים לו:

  • הזמנת הקהילה להשתתף בדיון.
  • עידוד משתתפים לקרוא מראש את התדריך המקדים, במטרה להבטיח דיון מושכל ופרודוקטיבי.
  • ניהול הדיון בהתאם למדריך המפורט (אתם יכולים לבקש סיוע ממתנדבים אחרים לצורך ניהול דיונים פנים אל-פנים. סיוע זה עשוי לכלול: ארגון, תיעוד זמן, וסיכום הערות).
  • פרסום אזכורים רלוונטיים לדיון בשפה שלכם במסגרת הפרויקט הספציפי בו אתם פעילים, או במסגרת הפלטפורמה בה הדיון מתקיים.
  • סיכום של הנקודות המרכזיות שהועלו בדיון.
    • כתיבת סיכום בשפה שלכם המופנה לחברי הקהילה שלכם, או בפלטפורמה בה מתקיים הדיון.
    • כתיבת סיכום באמצעות הפורמט בשפה האנגלית. במידה ואינכם יכולים לתרגם בעצמכם, או למצוא מתנדב אחר שיכול לעשות זאת, כתבו את הסיכום בשפה שלכם ואיש הקשר בשפתכם, או מתנדב, יתרגמו את הסיכום לאנגלית עבורכם.

איזה סיוע עומד לרשות מתאם הדיון?

"צוות התמיכה בדיון:"

אנו נהיה כאן על מנת לסייע לכם. לאחר שתירשמו לתפקיד מתאמי דיון, תקבלו:

  • הזמנה לאוריינטציה המיועדת למתאמי דיונים, אשר כוללת מידע נוסף והדרכה אודות התפקיד
  • פרטים של איש קשר אשר יוכל לסייע לכם בכל שאלה לגבי תהליך הדיון

"תמיכת שפה:"

מאחר שזה כל כך חשוב לנו לשמוע את הדעות של כולכם, הצוות שלנו כולל גם 17 מומחי שפה ו-3 מומחי מטא-ויקי, אשר תפקידם הוא:

  • לסייע בתרגום סיכומי דיונים ממגוון שפות מקומיות לשפה האנגלית, ולהעלותם למטא-ויקי
  • לסייע בתרגום סיכומים נוספים במטא-ויקי מאנגלית לשפתכם המקומית, כך שמתאמי הדיון יוכלו לשתף אותם עם שאר המשתתפים בדיון (זה יאפשר לשאר המשתתפים בדיון שלכם להתוודע לנקודות רלוונטיות שהועלו על ידי משתתפים בדיונים בשפות אחרות).
  • מעקב אחר דיונים וסיוע לצוות הניהולי, צוות התמיכה וצוות הליבה האסטרטגי להגיב לתובנות עיקריות ולרעיונות משמעותיים.
  • סיוע במלאכות תרגום אחרות, ככל שידרשו.

האם מתאמי הדיון עדיין יכולים להשתתף בדיון?

כן, בהחלט. ובכל זאת, זכרו שלא לתת לדעותיכם האישיות לנווט את הדיון באופן חד צדדי, או להשפיע על אופן הסיכום של הדיון.

בשעה שאתם מנהלים את הדיון, המטרה שלכם היא לסייע לקבוצה להתנהל במסגרת הדיון, ולהבטיח שהשיחות מתועדות בצורה מלאה ומדויקת. במקרים בהם אתם מעוניינים להיכנס בחזרה לדיון בתור משתתפים, חשוב להבהיר זאת לחברי הקבוצה.

באופן אידאלי, במידה ומתאם דיון מעוניין לקחת חלק בדיון בצורה פעילה יותר, בתור משתתף רגיל, הוא יבקש ממישהו אחר למלא את תפקידו כמתאם דיון באופן זמני.

איך ניתן להירשם לתפקיד מתאם דיון?

במידה ואתם מעוניינים להירשם ולהיות מתאמי דיון, בבקשה עשו זאת כאן. זה יאפשר לנו להתכונן בהתאם ולתמוך בעבודתכם. מידע נוסף אודות קבוצות הדיון השונות ומתאמי הדיון הפרטניים ניתן למצוא כאן.

האם קיימות אפשרויות נוספות לסייע בתהליך חוץ מלהיות מתאם דיון?

כן! אף שאנחנו מעוניינים שלכל דיון יהיה מתאם דיון מטעם אותה הקבוצה או הקהילה, על מנת להשגיח ולנהל את הדיון, אנו מודעים לכך שמתנדבים נוספים עשויים לרצות ולסייע בנושאים שונים (כמו הזמנת משתתפים נוספים לדיון, תיעוד הערות, או עזרה במלאכת התרגום של חומרים במטא-ויקי). אנו מעודדים השתתפות בכל אחד מהתחומים האלו (ובטוחים שמתאמי הדיון ישמחו אף הם לעזרה כזו). מתאמי הדיון יכולים גם לפנות לסיוע למתאם השפה המקומי, או לחברים אחרים בקבוצה, כך שאחרים יוכלו ליצור אתם קשר ולסייע להם בתהליך.