Jump to content

Ukrainan kulttuuridiplomatian kuukausi 2022

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Ukraine's Cultural Diplomacy Month 2022 and the translation is 100% complete.

Ukrainan kulttuuridiplomatian kuukausi 2022

17. helmikuuta – 17. maaliskuuta    

[Sosiaalisessa mediassa: #UCDMonth] · [Linkitä tänne: ucdm.wikimedia.org.ua]    Tervetuloa mukaan kirjoitushaasteeseen, jossa parannetaan ukrainalaisen kulttuurin käsittelyn kattavuutta Wikipediassa!
  • Mikä: Tämä on julkinen kirjoitushaaste, jonka tavoitteena on luoda ja kehittää Ukrainan kulttuurista ja ukrainalaisista henkilöistä kertovia artikkeleita mahdollisimman monessa Wikipedian kieliversiossa. Haasteen järjestäjät Ukrainassa ovat laatineet luettelon artikkeleista, joihin haasteessa keskitytään. Aktiivisimmille osallistujille myönnetään palkintoja.
  • Milloin: Kirjoitushaaste alkaa 00:01, 17 helmikuu 2022 (UTC) ja päättyy 23:59, 17 maaliskuu 2022 (UTC).
  • Miten: Kilpailu on rakenteeltaan yksinkertainen. Siinä on neljä vaihetta: Valitse artikkelit, jotka luot tai joita parannat → Saat kirjoituksistasi pisteitä → Tähtää mahdollisimman suureen pistemäärään → Saat muokkauksistasi palkinnon!
  • Kuka: Kuka tahansa wikipedisti, jolla on tunnus jossain wikissä millä tahansa kielellä, voi kirjoittaa ja/tai kääntää ukrainalaiseen kulttuuriin liittyviä artikkeleita. Jos haluat osallistua tähän haasteeseen, ilmoittaudu Osallistujat-osiossa.
  • Miksi: Kilpailun järjestää Wikimedia Ukraina yhteistyössä Ukraina-instituutin ja Ukrainan ulkoministeriön kanssa. Wikipediasta puuttuu artikkeleita kaikenlaisista aiheista, ja tämän kilpailun kautta toivomme saavamme parannusta ukrainalaisille merkittävistä kulttuuri-ilmiöistä kertoviin artikkeleihin. Wikipedian artikkeleiden ja niiden ukrainalaisen kulttuurin käsittelyn kattavuuden parantamisella on tärkeä osa sen varmistamisessa, että lukijamme löytävät korkealaatuista tietoa.